Premjers: Būtiskākais valdības stabilitāti noteicošais faktors ir budžeta veidošana

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Būtiskākais faktors, kas nosaka valdības stabilitāti, pašreiz ir valsts budžeta veidošanas process, pirmdien pēc Koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Ja mēs ar valsts budžeta veidošanu tiekam galā un spējam atrisināt budžeta jautājumus bez kaut kādiem ultimātiem un tiešām varam atrast visām pusēm pieņemamus risinājumus, tādā gadījumā mēs arī varam turpināt darbu," sacīja premjers, komentējot jautājumu par valdības stabilitāti pašreizējos apstākļos.

Tomēr premjers arī piebilda, ka saistībā ar valsts budžetu 2014.gadam tiek risināti tie problēmjautājumi, kas vēl ir ar koalīcijas partneriem.

"Ar budžetu mēs pakāpeniski virzāmies uz priekšu," norādīja Dombrovskis (V). Otrdien valdībā tiks skatīta pirmā daļa budžetu pavadošo likumprojektu, par kuriem koalīcija ir panākusi vienošanos.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja uz iepriekš noslēgto vienošanos par līdzekļu piešķiršanu demogrāfijas situācijas uzlabošanai. Pašlaik notiek sarunas par to, kā šo vienošanos īstenot.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Reformu partija (RP) un VL-TB/LNNK ir vienojušās par četriem būtiskiem uzdevumiem, kuri valdībai jāpaveic, veidojot valsts budžetu 2014.gadam, teikts abu partiju iepriekš izplatītajā paziņojumā.

Partijas vienojušās, ka nepieciešams rast papildu finansējumu pedagogu algu pieaugumam, jāīsteno valsts atbalsta programma dzimstības veicināšanai, ietverot māmiņalgu apmēra un izmaksu perioda palielināšanu, izveidojot demogrāfijas fondu un īstenojot pirmā mājokļa iegādes atbalsta programmu ģimenēm, 2014.gadā pakāpeniski jāpārtrauc uzturēšanās atļauju piešķiršana ārvalstniekiem par nekustamā īpašuma iegādi, pārejas posmā no šiem darījumiem būtiski palielinot valsts ienākumus, papildu ienākumu gūšanai valsts budžetā jāievieš ar pašvaldībām analoģisks ostu maksas atskaitījums.

Paziņojumā teikts, ka 2014.gada valsts budžeta veidošanas procesā partijas pilnībā nodrošina abpusēju atbalstu minēto uzdevumu izpildei.


Написать комментарий