Par godu Naujenes novadpētniecības muzeja atklāšanai pēc renovācijas to varēs apmeklēt bez maksas

foto: turisms.latgale.lv
foto: turisms.latgale.lv

Iepriekš Gorod.lv ziņoja, ka Daugavpils novada dienu ietvaros notiks ilgi gaidītā Naujenes novadpētniecības muzeja atklāšana pēc renovācijas.

Tomēr te jāatzīmē, ka 19. septembrī ieeja atklāšanas svētkos tikai ar ielūgumiem, savukārt divas dienas – 20. un 21. septembrī no 10:00 līdz 17:00 muzeja durvis būs atvērtas visiem interesentiem. Turklāt ieeja Naujenes novadpētniecības muzejā šajās dienās būs bez maksas.

Jāatzīmē, ka Naujenes novadpētniecības muzeja rekonstrukcija sākās 2012. gada septembrī, kad Eiropas projekta ietvaros tika veikta galvenās muzeja ēkas rekonstrukcija: tika uzstādīta autonoma centrālapkure un katlu māja jau esošajās saimniecības ēkās, tika nomainīti logi un durvis, atremontēts jumts un siltināta ēkas fasāde.

Savukārt apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbi par kopējo summu ap 30 tūkst. latu tika veikti jau šovasar. Muzejā plānota arī dizaina mēbeļu uzstādīšana.

Kā pēdējā Daugavpils novada domes preses konferencē atzīmēja tās izpilddirektore Vanda Kezika, darbi Naujenes novadpētniecības muzejā vēl turpinās, un drīzumā muzejs kļūs par iemīļotu novada iedzīvotāju pulcēšanās vietu.


Написать комментарий