Dzejas dienu pasākumi Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Šī gada Dzejas dienu pasākumi Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā aizsākās ar pārrunām par I.Ziedoņa nozīmīgumu Latvijas kultūrtelpā, kā arī dzejnieka izteicienu meklējumiem, kas apliecina viņa pasaules redzējumu, informē Ilūkstes novada portāls.

Zīmīgākie izteicieni tika rakstīti ar krītu uz asfalta stadionā, lai tajos varētu ielūkoties katrs garāmgājējs, kurš šķērso stadionu.

Savukārt 11. septembrī 1. – 10. klašu interesenti kopā ar audzinātājiem devās pie Raiņa pieminekļa, lai piedalītos kopā ar citām novada skolām darbnīcās, ko organizēja Jaunrades nama, Ilūkstes centrālās bibliotēkas, Ilūkstes abu vidusskolu pārstāvji. Skolēni veidoja ziedu sauli apkārt Raiņa piemineklim, ilustrēja I.Ziedoņa krāsainās pasakas, veidoja kolāžas no dabas materiāliem, atbildēja uz viktorīnas jautājumiem, kopā ar novadā atzītiem dzejniekiem pie mikrofona lasīja savu dzeju un stāstīja par iespaidiem, ko radījis I.Ziedonis kā personība un kā dzejnieks. Pēc veiktā darbnīcu darba izvērtējuma sākās Dzejas stunda, kurā kopā ar citu novada skolu pārstāvjiem piedalījās mūsu vidusskolas 11. klases skolnieks Edmunds Jelinskis, kurš skandēja I. Ziedoņa epifāniju par cilvēku komunikāciju.

Cerams, ka šāda veida novada skolu kopsadarbības pasākums kļūs par tradīciju, kas pavērs iespēju nestandarta ideju realizēšanā.



Написать комментарий