Virsmežniecības vecākais inspektors: Cīņā ar malumedniecību pat likums ir bezspēcīgs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsu valstī ik gadu fiksē vidēji 30 Medību likuma pārkāpumu, un šis skaits nemazinās, portālu Gorod.lv informēja Sēlijas virsmežniecības vecākais medību inspektors Vladimirs Prisjagins.

Pēc viņa vārdiem, 2013.gadā no janvāra līdz augustam Latvijā reģistrēti 13 Medību likuma pārkāpumi, visbiežāk mednieki neievēro drošības tehniku, ieroču pārvadāšanas noteikumus, dažreiz piedalās medībās alkohola reibuma stāvoklī vai bez nepieciešamajiem dokumentiem un sezonas kartes, izmanto neatļautos ieročus, nodarbojas ar malumedniecību.

Uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, kāpēc pilsoņi neievēro likumu un nodarbojas ar malumedniecību, virsmežniecības vecākais inspektors atzīmēja, ka daudziem medniekiem 30-50 gadu vecumā rodas nepieciešamība pašapliecināties vai tieksme pēc asām izjūtām, jo malumedniecība parasti nav saistīta ar nepieciešamību pabarot ģimeni.

Par to liecina arī aizturēto noziedznieku reakcija, kuri, pēc V.Prisjagina vārdiem, dažreiz uzvedas agresīvi, draud, bijuši arī gadījumi, kad notikusi apšaude.

V.Prisjagins atzīmēja, ka pārkāpumu tendences nemainās, t.i., katru gadu to skaits ir līdzīgs. Pārkāpējus nebiedē pat naudas sods un Krimināllikuma 112.pants.


Написать комментарий