J.Lāčplēsis: Pašvaldība nevar ietekmēt situāciju medicīnas sfērā tā, kā gribētos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka savā priekšvēlēšanu programmā „Latgales partija” Daugavpilī solīja pilsētas medicīnas iestādēs piesaistīt jaunus speciālistus, palielināt medicīnisko pakalpojumu sniegšanai domātas pašvaldības dotācijas, kā arī panākt valsts dotāciju palielināšanu, portāls Gorod.lv lūdza pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi izvērtēt pašreizējo situāciju pilsētas medicīnas sfērā.

Atbildot uz jautājumu, ar kādām problēmām pašvaldībā vēršas medicīnas darbinieki, un vai tiešām Latgalē medicīnas darbinieki saņem lielāku darba algu nekā galvaspilsētā, kā to ziņo republikas plašsaziņas līdzekļi, Jānis Lāčplēsis paziņoja sekojošo:

„Medicīnas sfēra ir ļoti liela, tajā strādā daudzi cilvēki un ar to saskaras katrs pilsētnieks. Šajā sfērā vienmēr ir bijušas problēmas, kuras galvenokārt ir saistītas ar nepietiekamu finansējumu, kas krīzes laikā tika samazināts. Valsts un mūsu pilsēta pakāpeniski atgriežas pie agrākā finansējuma apjoma, tomēr tas notiek lēni, tādēļ arī rodas problēmas.

Tomēr neredzu iemeslu, lai slimnīca un medicīna kopumā netiktu galā ar pirmkārtējiem uzdevumiem. Darbinieku darba algas lielā mērā ir atkarīgas no tā, kādas manipulācijas tiek veiktas un kā tās tiek apmaksātas. Šo politiku nosaka pati slimnīca. Pašvaldība nevar norādīt, par kādām darbībām kādiem ārstiem tiek maksāts. Turklāt mūsu slimnīcai ir trīs dibinātāji – pilsētas dome, Daugavpils novada dome un Ilūkstes novada dome. Ar slimnīcas statūtiem saistītie jautājumi tiek risināti kopīgi.

Neskatoties uz to, ka mums ir vairāk akciju, patlaban nevaram pilnīgi sakārtot šo sfēru, attiecīgi, nevaram uzņemties pilnu atbildību.

Pašvaldība nevar ietekmēt situāciju medicīnas sfērā tā, kā gribētos. Pirmkārt, medicīnas sfēru finansē valsts, nevis pašvaldība. Otrkārt, kā jau minēju, visi grozījumi tiek pieņemti, ņemot vērā triju pašvaldību viedokli, kas var atšķirties, kamēr nevienosimies, nekas nenotiks”, paziņoja pilsētas mērs.

Jāpiebilst, ka pašreizējam Domes sasaukumam vēl ir daudz laika, tādēļ esam pārliecināti, ka deputāti centīsies izpildīt visu, kas tika solīts vēlētājiem un tobrīd šķita izpildāms.


Написать комментарий