A.Isakovs: Negribētos, lai DOC telpu piepildījuma dēļ ciestu treniņu kvalitāte

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka Daugavpils Olimpiskā centra (DOC) vadītājs Uldis Pastars pārmet pilsētas Sporta pārvaldei, ka tā necenšas piesaistīt DOC pēc iespējas lielāku cilvēku skaitu (it īpaši vasarā), Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie Sporta pārvaldes vadītāja Aleksandra Isakova.  

Aleksandrs Isakovs atzīmēja, ka katram cilvēkam ir tiesības izteikt savas domas, tādēļ viņš nenosoda savu kolēģi par šo paziņojumu.

Sporta pārvaldes vadītājs paskaidroja sekojošo: „Sporta pārvaldes uzdevums ir nodrošināt sporta skolu audzēkņus ar zālēm, kur viņi var trenēties un spēlēt, tādēļ katru gadu sporta skolas iesniedz pieteikumus visos sporta veidos, un, ņemot vērā treniņu zāļu specifiku un pašvaldības piešķirto finansējumu, nomā telpas, tostarp tiek izmantotas DOC telpas.

Sporta pārvalde cenšas organizēt DOC ne tikai treniņus, bet arī pilsētas līmeņa sporta pasākumus, jo mēs saprotam, ka centrālais pilsētas laukums jāizmanto maksimāli.

Gada laikā nomājam un apmaksājam DOC paukošanas zāli, grieķu-romiešu cīņas zāli, sieviešu brīvās cīņas zāli, stieņus. Baseins tiek izmantots, ņemot vērā treniņu specifiku: parasti visi 6 celiņi netiek izmantoti. Vēlos akcentēt, ka baseins tiek izmantots atkarībā no šim mērķim iedalītā finansējuma.

Ir vēl 2 zāles, trešajā nodarbojas ar vingrošanu un taekvando. Sporta skolā ir 4 komandas sporta veidi, kuriem nepieciešamas zāles – basketbols, volejbols, futbols un hokejs. ES prasībām atbilstošs basketbola laukums ir Kultūras pilī, futbols ir sezonālais sporta veids, nodarbības notiek no marta līdz oktobrim, tādēļ vasaras laikā DOC futbolistu treniņi nenotiek. DOC centrālais laukums ir pārāk liels, jaunie volejbolisti vairāk laika tērē, ejot pēc bumbas. Tādēļ treneri izmanto zāli Kandavas ielā, kurā var trenēties uzreiz 3 grupas. Runājot par hokeju, saprotams, ka ar slidām sportisti zālē neies”, paskaidroja A.Isakovs.

Izdarot secinājumus, Sporta pārvaldes vadītājs atzīmēja, ka DOC telpu piepildījuma jautājums un Sporta pārvaldes loma šajā jautājumā tika apspriesti ar vicemēru Jāni Dukšinski, un toreiz, kad Sporta pārvalde parādīja budžetu un paskaidroja DOC pakalpojumu faktisko izmantošanu, ne U.Pastaram, ne J.Dukšinskim jautājumu nebija.

„DOC nav SIA, kurā pašvaldībai ir kapitāldaļas, un tā ir ieinteresēta peļņā, jo tieši tāpēc tiek runāts par DOC telpu piepildījumu. «Bet treneri izvēlas treniņiem vislabāk domātās vietas, jo nevēlas, lai DOC piepildījuma dēļ ciestu treniņu kvalitāte. Paziņojumu par to, ka mēs varētu vairāk izmantot DOC, dzirdam katru gadu. Taču Sporta pārvaldei nav jādomā par DOC telpu piepildījumu: mēs pildām pašvaldības pasūtījumu, bet citu iedzīvotāju piesaiste ir DOC mērķis. Ja Dome iedalīs lielāku finansējumu, trenēsimies šeit vairāk. Patlaban darām visu iespējamo, cenšamies rīkot DOC lielas sacensības”, paziņoja A.Isakovs.


Написать комментарий