V. Bojarūns pastāstīja, kāpēc apstrīdēja Augstākās tiesas lēmumu par siltummezglu uzstādīšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augustā Augstākā tiesa pieņēma lēmumu par automatizētā siltummezgla uzstādīšanas likumību Daugavpils pilsētas domes deputāta Vladislava Bojarūna mājā. 

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja deputāts, viņš saņēma atbildi, bet atkal apstrīdēja tiesas lēmumu.

„Iespējams, ka man paveicās, jo mūs pārbaudīja Valsts kontrole, kura savā lēmumā skaidri norādīja, ka DzKSU vadība nespēja uzrādīt nevienu iedzīvotāju sanāksmes protokolu, kurš liecinātu par to, ka viņi piekrīt uzstādīt siltummezglus. Kaut gan domes noteikumos par siltummezglu uzstādīšanu bija skaidri rakstīts, ka 6 mēnešus pirms to uzstādīšanas DzKSU bija jāinformē katru īpašnieku un jāsaņem piekrišana”, – atzīmēja V. Bojarūns.

Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka Valsts kontroles uzskati šajā gadījumā ir svarīgāki par Augstākās tiesas lēmumu, tautas kalps pavēstīja: „Augstākā tiesa konkrēti neizskata, kāda ir jautājuma būtība. Konkrēti tā ir pilsētas tiesa un apgabaltiesa (šīs instances jau ir izietas), bet Augstākajai tiesai ir nedaudz savādākas funkcijas.

Man likās dīvains tas, ka īsi pēc tam, kad mēs apgabaltiesai nosūtījām dokumentu par to, ka mēs vēlamies atlikt tiesas sēdi tādēļ, ka meklējam ekspertu, kurš varētu novērtēt jaunos un vecos siltummezglus, ļoti ātri bez mūsu klātbūtnes tiesa izskatīja lietu un pieņēma lēmumu ne jau mūsu labā.

Kas attiecas uz to, ka lēmumu apstrīdējām, tad tīri automātiski. Es negribu strīdēties ar Latvijas tiesām, man tas jau nav svarīgi. Uz šodienu es uzskatu, ka pie mums viss ir labi ar cilvēktiesību ievērošanu, tai skaitā arī ar Latvijas tiesu orgāniem. Mana sūdzība atrodas Briseles cilvēktiesību tiesā, paskatīsimies, ko tā teiks. Visi dokumenti, tai skaitā Valsts kontroles lēmums un sarakste ar KNAB atrodas tur. Paskatīsimies, ko pateiks Eiropa”, – pastāstīja V. Bojaruns.

Paskaidrojot dedzīgo vēlēšanos pierādīt savu taisnību, deputāts pastāstīja, ka viņa sašutumu rada fakts, ka siltummezgli ir uzstādīti bez iedzīvotāju piekrišanas, turklāt par tiem pēc tam tika izsūtīti rēķini. Tautas kalps ir pārliecināts: pat tad, ja tas izdarīts ar labiem nodomiem, iedzīvotāju piekrišanai vienalga bija jābūt.

Atbildot uz jautājumiem par to, vai deputāta darbības ir principa lieta, jo vairākums pilsētnieku pārliecinājās par to, ka no jaunajiem siltummezgliem ir jūtams labums, un ko tieši būs jāizdara DzKSU (piemēram, jāatvainojas vai jādemontē iekārtas), ja tiesa atzīs, ka pastāv nepieciešamība saņemt iedzīvotāju piekrišanu, V. Bojaruns pavēstīja: „Ietaupījums ir strīdīgs jautājums, un es varu pierādīt to ar skaitļu palīdzību. Aizdomīgs ir arī garantijas termiņš – 2 gadi. Kaut kāds ietaupījums jau ir, bet, ja to visu ņem kompleksā, tad es to nesaskatu. Negribu teikt, kas ir slikti, bet mulsina attieksme pret šo lietu. DzKSU vismaz bija jāpastāsta, jāpārliecina iedzīvotāji par jauno iekārtu nepieciešamību.

Kāpēc es turpinu iesākto? Domāju, ja nebūs šādu cilvēku, kuri kaut ko atklāj, kaut kur mēģina kaut ko pierādīt, tad visi vispār zaudēs ticību. Es domāju, ka aizstāvu daudzu cilvēku pozīciju. Tas ir mēģinājums pateikt to, kā tā ar cilvēkiem nevar apieties”, – atzīmēja deputāts, papildinot, ka daži pilsētnieki ar viņu ir solidāri un līdz šim brīdim nemaksā par siltummezglu uzstādīšanu summu, kura patlaban ir „paslēpta” kopējos komunālajos pakalpojumos, ir pārliecināts deputāts.


Написать комментарий