Romāna Samarina vēstule: Abi deputāti man ir kā brāļi!

foto: R. Samarins
foto: R. Samarins

Pēc vietējos plašsaziņas līdzekļos publicētā Daugavpils pilsētas domes deputāta Jurija Zaiceva paziņojuma sakarā ar neseno laikraksta „Dinaburg” publikāciju, portāla Gorod.lv redakcijā ar atbildes vēstuli griezās laikraksta izdevējs Romāns Samarins. Citējam viņa atbildi.

„Uz lasītāja Jurija Zaiceva pretenziju kā galvenais redaktors varu atbildēt ļoti vienkārši: viņš ir lamzaks, jo tieši tā var nosaukt cilvēku, kurš manis parakstītu publikāciju divreiz nosauc par anonīmu. Tikai tukšas runāšanas piekritējs var radīt skandālu no nekā, ne vārdu nepasakot par raksta būtību, tikai norādot, ka tas ir „tālu no objektivitātes” utt., kas pierāda autora pieņēmumu, ka divām darba grupām papildus ekspertīžu veikšanai iedalītie nodokļu maksātāju līdzekļi ir nevajadzīgi izdevumu.

Pat idiotam ir skaidrs, ka rakstā tiek runāts par SIA „Daugavpils ūdens” un darba grupu J.Careva vadībā, kas pārbauda minētās SIA darbību. Lūk, mana raksta sākums: „Darba grupa atskaitījās par SIA „Daugavpils ūdens” pārbaudi. Atgādināsim, ka nedēļas beigās beidzas minētās darba grupas darbības termiņš. Sakarā ar to, ka preses relīze plašsaziņas līdzekļos tika publicēta tikai vakar, jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Nav saprotams dokumenta nobeigums, kurā deputāts Jevgeņijs Carevs „cer uz to, ka Daugavpils pilsētas deputāti atbalstīs viņa secinājumus sēdē, kas notiks” jau šodien. Kur ir pārbaudes akti? Kāpēc pilsētai jāņem vērā secinājumi, kurus izdarījis cilvēks, kurš solīja apkures tarifa samazināšanu par 50%? Un sakarā ar to, ka svarīgos dokumentus nav redzējuši pat deputāti, „Dinaburg” piedāvā savu neoficiālu situācijas redzējumu. Operēsim ar informāciju, kas tika savākta un ir pieejama”.

Bet lamzaks Zaicevs kā ierēdnis pievērsa uzmanību citam teikumam, kurā kļūdas pēc bija rakstīts nevis „viena no darba grupām”, bet vienkārši „darba grupa”.

Jā, gadījās kļūme. Mēs atvainojamies. Korektors jau ir sodīts. Bet rodas jautājums: vai šis sīkums kādā veidā ietekmēja raksta būtību? Nē. Ar ko ir saistīta tik vētraina reakcija? Kas par nervu tiku? Vai tas ir saistīts ar bažām, ka cilvēku varētu nesaistīt ar pirmo darba grupas rezultātu? Vai tas ir mēģinājums attālināties no kolēģa Careva? Bet šos deputātus taču nevar uztvert atsevišķi: katrs pēc labas gribas bija darba grupu izveidošanas iniciators! Un, ja es kā raksta autors, dienas laikā izpētot Careva kunga triju mēnešu darbu rezultātu, minēju arī Zaiceva kunga vārdu, tad tas tika darīts ne bez iemesla: viņi abi lūdza papildlīdzekļus, manuprāt, murgainām ekspertīzēm. Par to tiek rakstīts publikācijas beigās: „Zaicevs, kurš darbojas vienā no Careva grupām, lielāku un autoritatīvāku britu kompāniju „Ernst&Yuong” (kas veica ekspertīzes par SC) nosauca par nekompetentu! Pēc trim mēnešiem kļūst skaidrs, ka, pēc Zaiceva un Careva domām, īsta autoritāte ir M.Jurēvičs, kurš tika izslēgts no LBS par... autoritātes graušanu”.

Un pēdējais. Ja pilsētas domes deputāts pēc trim mēnešiem nevar paziņot pat aptuvenu atzinumu par SC noslēgtajiem līgumiem, bet operatīvi sauc manu rakstu par „tālu no objektivitātes”, t..i, SIA „Daugavpils ūdens” problēmās orientējas labāk, šī histērija man pilnīgi nav saprotama! Vai tas nav iemesls apliecināt sevi kā gudru, kompetentu speciālistu, kuram rūp pilsētnieku problēmas, apliecināt sevi kā perspektīvu Deputātu? Vai nevar atbalstīt savu kolēģi Carevu? Ja mēs nepieļautu kļūmi, pilsēta nezinātu, kāds speciālists nav pieprasīts SIA „Daugavpils ūdens”!

Piedāvājums ir šāds: laikraksts „Dinaburg” deputātam Zaicevam gatavs iedalīt sleju, kurā viņš var atspēkot anonīma Romāna Samarina rakstu.

Šī iespēja jāizmanto – jāatbild provokatoram!

P.S. Atzīšos godīgi, neplānoju reaģēt uz jaunā deputāta „atmaskošanu”, kas tika publicēta vienā no mājas lapām: bija žēl tērēt laiku. Taču izrādījās, ka Zaiceva kungs no paša rīta izsūtīja vēstules visiem pilsētas plašsaziņas līdzekļiem (mums arī). Portāls Gorod.lv arī citē Zaicevu, pāradresējot man viņa jautājumu: „Kāpēc tiek publicēta maldīga informācija?” Informēju: tā nebija maldīga informācija. Abi deputāti man ir kā brāļi.

Es labošos.

Ar cieņu,

„Dinaburg” galvenais redaktors

Romāns Samarins”.


Написать комментарий