Daugavpils karatisti no Serbijas atgriezās ar 8 medaļām

foto: Sergejs Ivaņko
foto: Sergejs Ivaņko

12.-13.oktobrī Novisadā, Serbijā, notika XXI World Shotokan Karate Championchip (S.K.D.U.N.) – 21. pasaules Shotokan karatē čempionāts, kurā “Sochin karate klub” audzēkņi izcīnīja 8 medaļas.

“Sochin karate klub” vadītājs Sergejs Ivaņko paziņoja portālam Gorod.lv, ka pasaules čempionāts norisinājās Novisadas lielajā Sporta hallē.

„Čempionātā piedalījās sportisti no 54 pasaules valstīm, tostarp no Indijas, Pakistānas, Kubas, Turcijas, pat Sīrijas un Libānas. Kopumā piedalījās aptuveni 1 500 sportisti.

„Sochin karate klub” bija Latvijas JKA izlases sastāvā, kuru pārstāvēja 10 sportisti un 2 treneri – Sergejs Ivaņko un Tatjana Raka.

Pasaules čempionātā konkurence bija sīva, pretinieki bija tehniski sagatavoti, tomēr klubs uzstājās ļoti labi – tā pārstāvji izcīnīja 8 medaļas.

13 gadus vecais Deniss Kuranovs kumitē varēja izcīnīt zeltu, taču zaudēja 0,5 punktus un rezultātā ieņēma otro vietu.

Labi uzstājās 15 gadus vecais Arnolds Samijlovskis, kurš sacentās 16-17 gadu kategorijā un, uzvarot trijās cīņās, izcīnīja otro vietu.

Santa Reva kategorijā 18+ meitenēm ieņēma 3.vietu.

Īstu cīņas sparu parādīja Juliana Daukšte, kura rezultātā izcīnīja trešo vietu. Julianas komanda uzvarēja Rumānijas komandu, kas ir liels sasniegums.

FSKA pasaules čempions Armands Grosbergs Sērbijā cīnījās meistaru kategorijā un kumitē individuālajā kategorijā izcīnīja trešo vietu.

Igors Savickis grupa 40+ individuālajā kumitē bija trešais, un arī komandu kumitē (40+) kopā ar Sergeju Ivaņko izcīnīja trešo vietu.

Alisa Ivaņko bija nonākusi līdz pusfinālam un finālam, bet pieļāva kļūdu un rezultātā bija tikai ceturtā. S.K.D.U.N prezidents redzēja viņas cīņu un izņēmuma kārtā apbalvoja viņu ar bronzas medaļu un pasniedza diplomu.

Labi uzstājās arī citi kluba sportisti – Nikolajs Romancevičs un Oļegs Labuts, kuriem nedaudz pietrūka, lai ieņemtu trešo vietu.

Brauciens uz Serbiju bija aizraujošs un interesants, pa ceļam karatisti apmeklēja oriģinālu akvaparku Ungārijā, apskatīja Polijas pilsētu Žešovu, atpakaļceļā – Ungārijas galvaspilsētu Budapeštu.

“Sochin karate klub” izsaka pateicību pilsētas domes vadībai, Sporta pārvaldes vadībai, Poļu kultūras biedrības priekšsēdētājam Rišardam Stankevičam, kā arī sportistu vecākiem – Vladimiram Romancevičam un Ivaram Grosbergam”, pastāstīja S.Ivaņko.



Написать комментарий