Puķu laukums Kaplavas ciemā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atsaucoties uz Krāslavas novada domes izsludināto konkursu „Iedzīvotāji veido savu vidi 2013” Kaplavas pagasta ciemā tika izveidota iniciatīvā grupa 13 cilvēku sastāvā, kuru vadīja Anna Glotova, informē Krāslavas novada portāls.

Grupas uzdevums bija izplānot un radīt kaut ko jaunu un skaistu Kaplavas ciema teritorijā. Kopējiem spēkiem tika izplānotas atpūtas vietas, puķu laukuma izvietojums un izmantojamie materiāli. Darbs sāka kūsāt un līdz ar to sāka rasties vēl jaunas idejas.

Visi projekta grupas dalībnieki bija ideju pilni un strādīgi, kompetenti savā darbā. Grupa apvienoja sevī tos iedzīvotājus, kuri aktīvi piedalās sabiedriskajā dzīvē, kuri nav vienaldzīgi pret apkārtējo vidi un bija gatavi veidot kaut ko jaunu. Visi darbi tika veikti pašu spēkiem, t.sk. puķu laukuma sagatavošana, ziedu stādīšana un t.t.

Pateicoties Annai, kura ieraudzīja mežā nolauzto egli, Kaplavas ielas un valsts ceļa krustojumā tika uzstādīta laiva - burinieks, kas simbolizē Kaplavas atrašanos Daugavas krastos. Pēc projekta tika izveidots puķu laukums ar krāsainiem puķu stādījumiem, dekoratīvo krūmu stādījumiem, izveidotas koka konstrukciju puķu dobes, ierīkota ugunskura vieta, ienests ainavā spilgts krāsu akcents. Puķu dobju ierīkošana dārzā ir gaumes jautājums, tomēr, augus kombinējot pēc krāsām, garuma un lapu veida, var panākt, ka tās zied visu vasaru.

Laukums tika būvēts, lai uzlabotu dzīves kvalitāti apkārtējās vides sakārtošanas rezultātā un  kļūtu par atpūtas vietu, kur varēs pavadīt brīvo laiku ar bērniem, apskatot skaistas ziedu kompozīcijas un ziedošas puķu dobes, nofotografēties pie skaista paštaisīta kuģīša.

Teritorijas labiekārtošana cēla dzīves kvalitātes un kultūras  līmeni, kā arī apkārtējās vides skaistuma izpratni vietējos iedzīvotājos. No visiem dzirdam tikai apbrīnu un patīkamus komentārus par tik skaistu atpūtas vietu, kur gribas atrasties un ilgi vērot skaistas puķes un interesantas koka  konstrukcijas. 

Tagad komunālās saimniecības darbinieki seko, lai puķes tiktu laikus apkoptas. Laukumā uzstādītie soliņi ļauj cilvēkiem atpūsties un pavērot skaistas ziedošas puķes.

Domājam, ka šī atpūtas vieta izraisīs interesi arī cilvēkiem no citām pilsētām un garāmbraucējiem, jo iebraucot ciemā atveras skats ar krāsainiem puķu stādījumiem, dekoratīvo krūmu stādījumiem un citām interesantām konstrukcijām. Šis laukums izmainīja ciemata skatu iebraucot no lielceļa uz galveno Kaplavas ciema ielu. Sakoptā vieta kļuva pievilcīga gan vietējiem iedzīvotājiem, gan Kaplavas pagasta ciemiņiem.


Написать комментарий