Daugavpils SLP oktobrī saņēmusi vairāk nekā 3 tūkst. pieteikumu apkures pabalsta saņemšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kopš 1.oktobra, kad Daugavpils Sociālo lietu pārvalde (SLP) sāka noformēt pabalstu siltumenerģijas piegādes samaksai, ir saņemti vairāk nekā 3 tūkst. pieteikumu minētā pabalsta saņemšanai.

Kā ziņots, šogad, lai samazinātu rindas, SLP pieteikumu pieņemšanu veic arī dažādos pilsētas mikrorajonos. Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Tatjana Bulvane atzīmēja, ka visvairāk cilvēku griežas Sociālo lietu pārvaldē, kā arī Jaunbūvē (Liepājas ielā 4) un Ķīmiķu ciematā (Šaurā ielā 28).

Parasti visvairāk šis pabalstam piesakās apkures sezonas sākumā – oktobrī, tomēr tika nolemts, ka mikrorajonu filiālēs pieteikumus varēs iesniegt arī novembrī, kad SLP darbinieki iedzīvotājus pieņems Šaurā, Liepājas ielā, Križos, Poligona ielā 58-3. Šaurā ielā 28 iedzīvotājus pieņem no pirmdienas līdz ceturtdienai, pārējās vietās – reizi nedēļā (Liepājas ielā 4 – otrdienās no plkst.8:00 līdz 12:00, Križos – ceturtdienās no plkst.9:00 līdz 12:00).

Pabalstu var noformēt arī SLP ēkā Vienības ielā 8, turklāt to var izdarīt līdz nākamā gada 31.martam (pabalsts tiks piešķirts visai sezonai neatkarībā no pieteikuma iesniegšanas datuma).

SLP atzīmē, ka šogad tika pieņemti saistošie noteikumi, kuri paredz palīdzības sniegšanu ziemas periodā arī tiem iedzīvotājiem, kuriem nav maznodrošinātās personas statusa. Pēc SLP vadītājas pienākumus pildošās Benitas Siliņas vārdiem, pārsvarā šie iedzīvotāji ir ģimenes ar bērniem – daudzbērnu ģimenes, ģimenes, kuru aizgādībā ir bērni invalīdi, bāreņi, kuru aizbildnībā atrodas bez vecāku gādības palicis bērns, ģimenes ar bērniem, kā arī darbspējīgas pirmspensijas vecuma personas, kuras dzīvo vienas un citas iedzīvotāju kategorijas.

B.Siliņa atzīmēja, ka, piešķirot apkures pabalstu, visvairāk cenšas atbalstīt ģimenes ar bērniem, bezdarbniekus un cilvēkus ar zemiem ienākumiem. „Liels plus ir saistīts ar to, ka varam izmantot VID, VSAA un citu iestāžu datu bāzes un mūsu klientiem nav jāiesniedz izziņas – mēs redzam visus nepieciešamos datus. Protams, ir arī savi mīnusi, piemēram, pensionāri sūdzas, ka tagad, gaidot rindā, viņiem pietrūkst laika sarunām, jo rinda virzās ļoti ātri vai tas vispār nav”, pastāstīja B.Siliņa.

Informācija par minēto pabalstu un iedzīvotāju kategorijām, kuras var uz to pretendēt, ir pieejama SLP mājas lapā, pilsētas domes mājas lapā, kā arī zvanot pa tālr.654-40926.


Написать комментарий