Rallijam sagatavotais Land Rover Defender robustais

foto: motor.ru
foto: motor.ru

Britu kompānija "Bowler Motorsport" sadarbībā ar autoražotāju "Land Rover" izveidojusi sacīkšu monosēriju apvidus automobiļiem "Defender".

Pirmās sacensībās notiks nākamgad – 15 speciāli sagatavoti apvidus automobiļi startēs septiņos rallija posmos Lielbritānijā.

Šajā sacīkšu sērijā piedalīsies standarta riteņu garenbāzes "Land Rover Defender 90", kas aprīkots ar modernizētu 2,2 litru četrcilindru dīzeļmotoru. Šī dzinēja jaudu "Bowler" palielinājis līdz 170 zirgspēkiem (+48 ZS), bet griezes momentu – līdz 450 ņūtonmetriem (+90 Nm).

Potenciālie sacīkšu dalībnieki tamlīdzīgu spēkratu var iegādāties tikai kompānijā "Bowler". Piedalīties ar citiem "Defender" automobiļiem šajās sacensībās nedrīkstēs.

Rallijam sagatavotajam "Defender" vēl ir papildus aizsargi sliekšņiem, automobiļa grīdai, kā arī modernizēta balstiekārta ar atsperēm un amortizatoriem. Tāpat šie sacīkšu apvidnieki būs ar drošības rāmi salonā, autonomo ugunsdzēšanas sistēmu un sporta sēdekļiem ar sešpunktu drošības jostām.

Neskatoties uz samērā nopietno pārbūvi, ar šiem "Defender" drīkstēs braukt arī pa koplietošanas ceļiem. Tā kā "Bowler" pārbūvētais apvidnieks atbilst FIA standartiem, ar to varēs piedalīties arī citos rallijreidos.

Sacīkstēm pielāgotais "Land Rover Defender" maksās 58 500 eiro, dalība sacīkstēs maksās vēl 12 līdz 16 tūkstošus eiro atkarībā no autosporta pieredzes. Ja braucējam ir samērā maza pieredze, dalības maksā iekļauta pilota un stūrmaņa apmācība, lai iegūtu attiecīgu sacīkšu licenci.

Pirmais monosērijas sacīkšu posms notiks 2014. gada 2. martā, bet noslēgsies novembra vidū.



Написать комментарий