Kristapa Morberga stipendiju ieguvusi Jēkabpils Valsts ģimnāzijas absolvente

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Šogad Latvijas Universitātes (LU) Fonds sadarbībā ar mecenātiem 2013./2014.akadēmiskajā gadā piešķīris 91 stipendiju par kopējo summu 178 000 latu, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Vienas stipendijas apjoms ir no 750 līdz 7000 latiem gadā. LU mecenātu stipendiju ieguvusi arī jauniete no Jēkabpils – Līga Pakalna.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas absolvente Līga Pakalna 2013./2014.ak. gadā ir ieguvusi LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju izcilniekiem par augstiem sasniegumiem studijās un aktīvu ārpusstudiju darbu. Stipendijas apjoms ir 1500 latu.

Līga Pakalna studē LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātē (ĢZZF), aktīvi iesaistās akadēmiskajās aktivitātēs un sabiedriskajos pienākumos. Par sevi stāsta: „2. studiju kursa sākumā veiksmīgi uzsāku darboties ĢZZF Vides kvalitātes monitoringa laboratorijā, kur pētīju dažādu vielu koncentrāciju piesārņojuma ietekmi uz sūnām, par pētījumu rezultātiem man bija iespēja informēt divās starptautiskās konferencēs. Šobrīd arī aktīvi darbojos ĢZZF Studentu pašpārvaldē, kur esmu pašpārvaldes vadītāja. Esmu iesaistījusies arī LU studentu pašpārvaldes koordinētajā mentoru programmā, kas pirmkursniekiem palīdz atrisināt neskaidros jautājumus un ātrāk iejusties studiju vidē. Mana vidējā svērtā atzīme par iepriekšējo semestri ir 8,47. Vasaras nogalē palīdzēju organizēt Latvijas Vides zinātnes studentu apvienības rīkoto semināru "Atbildīga saimniekošana" vides zinātnes studentiem no visas Latvijas.”

Līgai LU mecenātu stipendiju ir izdevies iegūt otro reizi. 2011.gadā, uzsākot studijas LU, Līga ieguva Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju.


Написать комментарий