Daugavpilieši pārsteidza ar patriotisko noskaņojumu: pusotras stundas laikā salocītas gandrīz 3 000 lentītes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, piektdien, 8.novembrī, Daugavpilī sākās mūsu valsts neatkarības gadadienai veltītie pasākumi.

Dažāda vecuma pilsētnieki varēja piedalīties Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja rīkotājā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcijā. Muzeja darbiniekus patīkami pārsteidza, ka akcijā piedalījās liels interesentu skaits.

Muzeja darbiniece Aija Ditļa paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpilij tika iegādāti aptuveni 300 metri lentes, no kuras tika izgatavotas mazākas lentītes. Starp citu, lentīšu locīšana nemaz nav ļoti vienkārša.

Pirmkārt, lentītes jāloka tādā veidā, lai to galiņi būtu vienādā izmērā. Otrkārt, tās tiek piespraustas kā „V” burts. Pēc muzeja darbinieku vārdiem, lentītes atgādina par 1919.gada 11.novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam „victory” jeb uzvaras simbolam, kā arī simbolizē „vienotību”.

Salocītas lentītes bez maksas var saņemt mūsu pilsētas pašvaldības iestādēs.

Visus Latvijas iedzīvotājus aicina Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta skaitļa 11 formā. Atgādināsim, ka 11.novembrī Daugavpilī notiks Lāpu gājiens.

Tiek plānots, ka nākamgad lentīšu locīšanas tradīcija tiks turpināta, un muzejs iegādāsies daudz garāku lenti. Jāatzīmē, ka Latvijas Kara muzejs šogad iegādājās 11 kilometru 130 metru garu sarkanbaltsarkano lenti.



Написать комментарий