Asins donoru diena Kalupes sociālo pakalpojumu centrā «Pīlādzis»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nākamceturtdien, 21.novembrī, no plkst.9:00 līdz 12:00 Asins donoru diena norisināsies Kalupes sociālo pakalpojumu centra "Pīlādzis" telpās (Liela ielā 43, Kalupes pagastā, Daugavpils novadā).

Valsts asinsdonoru centra (VADC) medicīnas darbinieki aicina donorus ziedot asinis, jo ārstniecības iestāžu pieprasījums pēc asins komponentiem ir salīdzinoši liels, lai apmierinātu slimnīcu vajadzības, ir nepieciešama donoru atsaucība, vēsta Daugavpils novada domes mājas lapa.

VADC atgādina, ka par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 – 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50kg. Vismaz iepriekšējā dienā un dienā, kad ziedo asinis, nedrīkst lietot enerģijas un alkoholiskos dzērienus.

Tāpat asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Ir jāēd bez pārmērībām, jāuzņem daudz šķidruma. Nedrīkst uzturā lietot treknus un neveselīgus produktus.

Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003 un mājas lapā.


Написать комментарий