P. Dzalbe: darba algu palielināšana darba grupu locekļiem ļaus piesaistīt tām speciālistus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils domes Finanšu komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja priekšlikumu mainīt speciālistu, kuri strādā pastāvīgajās komisijās un darba grupās, darba apmaksas kārtību, un tagad lēmumu 14. novembrī piedāvās apstiprināt domes deputātiem.

Portāls palūdza vicemēru Pēteri Dzalbi, kurš droši vien zina stāstīt par lielāku reformu skaitu, nekā visi pārējie mēra vietnieki, komentēt, kādēļ bija nepieciešams palielināt darba algas grupu locekļiem.

P. Dzalbe atzīmēja, ka lēmums ir saistīts ar to, ka nepieciešams sakārtot darba algu sistēmu un, lai cilvēki, kuri tik tiešām strādā, par savu darbu saņemtu adekvātu atalgojumu. Komisijas locekļu darba algu paaugstināšana pēc vicemēra domām veicinās to, ka grupās strādās lielāks speciālistu skaits, jo, kā zināms, bez maksas vai par tik zemu algu, kāda bija iepriekš, cilvēki nestrādās.

Atbildot uz jautājumu par to, vai tas nozīmē, ka līdz ar darba algu paaugstināšanu pieaugs arī darba grupu darba kvalitāte, P. Dzalbe paziņoja, ka jebkuru darbu ir pienācīgi jāapmaksā.

Runājot par to, ka komisiju un darba grupu locekļiem jāpaaugstina algas, vicemērs nekomentēja darba grupas darbu, kura pārbauda uzņēmumu „Daugavpils siltumtīkli” un kura oktobra beigās palūdza pagarināt darba termiņu vēl uz mēnesi. Turklāt P. Dzalbe atzīmēja, ka šādas darba grupas pilsētai ir nepieciešamas, jo pastāv jomas, kuras pieprasa papildizpēti, piemēram, kultūras sfēra vai darbs ar jaunatni.

Ja 14. novembrī labojumi tiks apstiprināti, amatpersonas par darbu grupās un komisijās varēs saņemt divas reizes vairāk: tagadējo Ls 119,60 vietā – 237 latus.


Написать комментарий