Stāstnieku konkursa «Teci, teci, valodiņa!» pusfināls Līvānos

foto: livani.lv
foto: livani.lv

21.novembrī Līvānu 1.vidusskolas Laimiņas skolā notika Dienvidlatgales novada Stāstnieku konkursa "Teci, teci, valodiņa !" pusfināls, ziņo Līvānu novada portāls.

Tajā piedalījās 39 jaunie stāstnieki no Līvāniem, Jersikas, Vārkavas, Riebiņiem, Galēniem, Sīļukalna un Dravniekiem.

Konkursa mērķis ir stāstīšanas tradīciju atjaunošana, uzturēšana un attīstīšana, aktīvi līdzdarbojoties mūsdienu tautas mutvārdu kultūrā. 

Lai sagatavotos konkursam, bērniem un jauniešiem kopā ar vecākiem un  skolotājām nākas interesēties par stāstīšanas tradīcijām un sava novada un dzimtas nemateriālo kultūras mantojumu – konkursam bija jāatrod un jāsagatavo tautas pasaka, atgadījums no savas vai pazīstamu cilvēku dzīves, kā arī viena vislabākā anekdote. Lai atrastu īsto stāstu un to veiksmīgi izstāstītu, nākas daudz klausīties un stāstīt.  

Vērtēta tika tekstu izvēle,  priekšnesuma izveide, attieksme pret žanru tradīcijām un tekstu saturu , spēja piesaistīt un noturēt klausītāju uzmanību, valodas precizitāte un izteiksmīgums, stāstnieka tēls. Ievērojot konkursa vērtēšanas kritērijus un  nolikumu, konkursa vērtēšanas komisija varēja  piešķirt: Mazā stāstnieka vai Lielā stāstnieka titulu. Šogad stāstnieki bija ļoti cītīgi gatavojušies, tāpēc tika piešķirti tikai Lielā stāstnieka tituli.

Uz finālu Rīgā, kas notiks 30.novembrī Rīgas Latviešu biedrībā, dosies LIELIE STĀSTNIEKI: Rainers Tomass Urujevs, Marta Vilcāne (Līvānu 1.vidusskola un Līvānu BJC), Kristians Plots , Anna Zakareviča (Vārkavas vidusskola), Ernests Zalāns, Elīna Joņeva (Riebiņu vidusskola) , Marta Mičule, Baiba Maliņa, Amanda Anusāne, Evita Broka (Dravnieku pamatskola).


Написать комментарий