Ilūkstes novadā notika konkurss «Izgaršo Latviju!»

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

21.novembra rīts Raudas internātpamatskolā bija neierasts: tika klāti galdi, kārdinoši smaržoja cepumi, satraukti bērni atkārtoja receptes…

Jau otro gadu pēc kārtas Ilūkstes novadā notika konkurss „Izgaršo Latviju!”, kas veltīts Latvijas 95.dzimšanas dienai, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Šogad konkursā piedalījās 18 skolēni no Ilūkstes novada skolām: Ilūkstes 1.vidusskolas, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas, Bebrenes vidusskolas, Eglaines pamatskolas un Raudas internātpamatskolas. Kā jau dzimšanas dienā pienākas, skolēni bija sarūpējuši garšīgus, no vecmāmiņas pūra lādes sensenām receptēm gatavotus cepumus. Cepumu klāsts bija ļoti daudzveidīgs: smilšu cepumi ar medu, auzu pārslu cepumi, „bizītes”, alus cepumi, „rozītes”, „brīnumainie ķirbīši” utt. Lai gan visi cepumi bija ļoti gardi, skatītāju balvu ieguva Ilūkstes 1.vidusskolas Evas Svētiņas un Evas Evelīnas Repkovas gatavotie „riekstiņi”. Uzvarētāji šajā konkursā ir visi, jo gan skolēniem, gan pieaugušajiem ir iespēja iegūt jaunas receptes un uzzināt dažādus saimnieču noslēpumus. Cepumu izgaršošana un tējas dzeršana radīja priecīgu un gaišu noskaņojumu ikvienam. BJC vadītāja Vanda Rimša dalībniekiem pasniedza novada pašvaldības sarūpētās dāvanas ,- gan saldās balvas, gan arī virtuvē noderīgas lietas.



Написать комментарий