Brazīlijā futbola spēles laikā nežēlīgā fanu kautiņā vairāki cietušie

foto:
foto:

Svētdien Brazīlijas futbola čempionāta spēle starp "Vasco de Gama" un "Atletico Paranaense" komandām pārvērtās masu nekārtībās – abu komandu fani sarīkoja īpaši nežēlīgu kautiņu, kurā nopietni cietuši vairāki cilvēki.

Spēle risinājās "Arena Joinville" stadionā, jo "Atletico Paranaense" mājvieta šobrīd tiek rekonstruēta, lai tajā nākamgad varētu risināties Pasaules kausa spēles. Mačā starp divām konfliktējošām komandām nebija nodrošināta policijas klātbūtne, fanu sektori arī nebija speciāli norobežoti, kas arī izraisīja masu nekārtības.

Sākotnēja vārdu apmaiņa starp dažiem faniem pārvērtās dūru cīņās, tad nekārtībās iesaistījās vēl vairāki abu komandu atbalstītāji, kautiņam pāraugot par masu nekārtībām. Abu pušu fani kautiņa laikā izcēlās ar īpašu cinismu, spārdot un sitot uz zemes guļošus cilvēkus, kuri bija zaudējuši samaņu.

Abu pušu fanus "atvēsināja" tikai policijas specvienības, kas operatīvi ieradās notikuma vietā. Pēc varas iestāžu teiktā, ievainojumus guvuši vairāki fani, bet divi no viņiem atrodas slimnīcā smagā stāvoklī. Tomēr mediķi apliecinājuši, ka vissmagāk cietušo fanu dzīvības nav apdraudētas.


Написать комментарий