Pabriks: Prezidents pietuvojies viņam piešķirto pilnvaru robežām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Noraidot premjera amata kandidātu, kuram faktiski jau bijis savākts Saeimas vairākuma atbalsts, Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pietuvojies viņam parlamentārā valstī piešķirto pilnvaru robežām, uzskata aizsardzības ministrs un divreiz noraidītais premjera amata kandidāts Artis Pabriks (V).

Pabriks telekompānijā LNT izteicās, ka viņam brīžiem rodoties iespaids, ka "Vienotība" no vienas puses tiek mudināta uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā, bet no otras puses tā varētu piedāvāt jebkuru kandidātu un savākt pat visu 100 Saeimas deputātu atbalstu, taču tās piedāvātais kandidāts premjera amatam tiktu noraidīts.

Politiķis pieļāva, ka šīs nedēļas laikā taps zināms "Vienotības" jaunais premjera amata pretendents, tomēr teorētiski nevar izslēgt, ka līdz 7.janvārim partija nevirza nevienu kandidātu. Pabriks uzsvēra, ka "Vienotībai" tagad jānāk klajā ar kandidātu, kuru "nav iespējams noraidīt".

Jāatgādina, ka Valsts prezidents, arī noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēma nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija pašreizējais aizsardzības ministrs Pabriks, bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, taču oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja. Prezidents par šādu rīcību izšķīries, jo neesot guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam.

Ja līdz šī gada beigām partijas neizvirzīs savu Ministru prezidenta amata kandidātu, prezidents savu kandidātu atklās ne ātrāk kā nākamā gada 7.janvārī.


Написать комментарий