2013.gada kopsavilkums: Daugavpils pilsētas domē turpinās kadru izmaiņas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Droši vien pirmais, kas nāk prātā, domājot par Daugavpils pilsētas domes darba rezultātiem 2013.gadā, ir kadru izmaiņas un vadošo darbinieku nomaiņa ar saviem cilvēkiem.

Pastāv iespēja, ka nākamā gada sākumā taps zināms par jaunām kadru izmaiņām pašvaldībā, tomēr jāatzīmē, ka līdz šim savas darbvietas saglabāja vien nedaudzi darbinieki. Jauna Domes sasaukuma pirmo 6 mēnešu laikā amatus zaudēja:

  1. Domes lietu pārvaldniece Jurate Kosnutjaka, viņas vietu ieņēma Olga Jesse;
  2. Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova, vadītājas pienākumus šobrīd pilda Santa Pupiņa;
  3. Būvvaldes vadītājs Valdis Komuls, šo amatu ieņēma Valērijs Ļaksa;
  4. Galvenā redaktore Marina Gorkina, kuras vietā strādā Svetlana Gartovanova;
  5. PSIA „Daugavpils DzKSU” vadītājs Andris Švirksts, viņa vietu ieņēma Jevgeņijs Oļenovs;
  6. PSIA „Labiekārtošana-D” vadītājs Vjačeslavs Krankals; šo amatu ieņēma Sergejs Blagoveščenskis;
  7. SIA „Daugavpils lidosta” vadītājs Viktors Puzāns, šajā amatā strādā Jānis Kudiņš;
  8. Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova, kuras vietā amatu ieņēma Benita Siliņa;
  9. PAS „Daugavpils siltumtīkli” pagaidu vadītāju Valēriju Kononovu nomainīja Andrejs Kuzņecovs.

Tā ir tikai daļa kadru nomaiņu, par kurām tapa zināms sabiedrībai, par citu pašvaldības apakšstruktūru darbinieku nomaiņu nerunāsim. Lasot šo sarakstu, rodas jautājums, kā strādāja iepriekšējie darbinieki un kas noteica jaunu cilvēku iecelšanu amatos. Jāsaka, pilsētas mērs žurnālistiem ziņoja, ka iepriekšējā un pašreizējā Domes sasaukumu kadru politikas principi, viņaprāt, esot atšķirīgi. Savukārt mēs piedāvājām lasītājiem pārbaudīt, vai ir kāds sakars starp dažādu partiju aktīviem ziedotājiem un cilvēkiem, kuri pēdējā laikā tika iecelti pašvaldības vai tās iestāžu vadošajos amatos .

Jāatzīmē, ka dažas pašvaldībā notikušās rotācijas, iecelšanu vai deleģēšanu pilsētas vadība un deputāti komentēja visai interesanti, izsaucot neviennozīmīgu sabiedrības reakciju. Piemēram, tika kaislīgi diskutēts par to, ka Daugavpils spīdveja kluba “Speedway Grand Prix of Latvia” valdē tika iekļauts Jurijs Zaicevs, bet Daugavpils Olimpiskā centra valdē – Rita Strode. Negaidīts notikumu pavērsiens bija saistīts ar to, ka PSIA „Daugavpils ūdens” vadītājs Sergejs Selickis pēc konkursa uz uzņēmuma vadītāja amatu tomēr saglabāja amatu .

Zīmīgi, ka tika izsludināti vairāki konkursi uz dažādiem amatiem, kuru rezultātā par labākiem tika atzīti ar Domē iekļuvušajām partijām saistītie kandidāti. Viens no šādiem gadījumiem – Jevgeņija Oļenova iecelšana PSIA „Daugavpils DzKSU” vadītāja amatā: J.Oļenovs pašvaldību vēlēšanās startēja vienā sarakstā ar pilsētas mēru, bet balsošanas rezultātā sarakstā bija 15.vietā. Zīmīgi, ka deputāts Vladislavs Bojaruns, kurš darbojās konkursa komisijā, apgalvoja, ka konkursā uz PSIA „Daugavpils DzKSU” vadītāja amatu politiskā piederība nebūšot galvenais noteikums. Runājot par komunālās saimniecības jomu, jāatgādina pilsētniekiem, ka novembra beigās deputāti pieņēma lēmumu Mājokļu komitejas priekšsēdētājam Vladislavam Bojarunam noteikt darba algu 750 latu apmērā.

Nobeigumā jāatzīmē, ka portāla Gorod.lv veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 30% respondentiem jauna Domes sasaukuma darbs asociējas tieši ar pašvaldības uzņēmumu vadītāju nomaiņu ar saviem cilvēkiem.


Написать комментарий