ASV pagaidām nav ieviesušas sankcijas pret Ukrainu

foto: obozrevatel.com
foto: obozrevatel.com

ASV pagaidām nav pieņēmušas lēmumu par sankciju ieviešanu pret Ukrainas varas iestādēm, kuras pēc viņu domām ir sakars ar spēka pielietošanu pret Kijevas integrācijas Eiropā piekritējiem. Par to pirmdien paziņoja oficiālā Valsts departamenta pārstāve Mari Harfa.

„Lēmuma pagaidām nav, bet šis variants tiek izskatīts”, – viņa teica par sankcijām. Harfa precizēja, ka „tiek izskatītas visas iespējas, ieskaitot sankciju pielietošanu”. Viņa apsolīja šo jautājumu precizēt ar ASV ārpolitikas resora darbiniekiem, – ziņo telegraf.com.ua.
Agrāk, komentējot pērnā gada decembrī notikušās demonstrantu un tiesībsargājošo orgānu sadursmes Kijevā, ASV jau paziņoja, ka neizslēdz politisko un ekonomisko sankciju ieviešanu pret Ukrainas varas iestādēm. Tad oficiālā Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki uzsvēra, ka ASV uzskata šādas Ukrainas varas iestāžu darbības par „nepieņemamām”.

2013. gada 21. novembrī Ukrainas valdība pieņēma lēmumu apturēt sagatavošanos Asociācijas vienošanās parakstīšanai ar ES. Novembra beigās integrācijas Eiropā piekritēji organizēja pirmās demonstrācijas, protestējot pret šo lēmumu.  
 


Написать комментарий