Pēc eiro ieviešanas latvieši pastiprināti iepērkas Lietuvā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Sešās dienās pēc Latvijas pārejas uz eiro tirgotāji Lietuvas ziemeļos novērojuši lielu latviešu pircēju pieplūdumu.

Pircējus piesaista nevis preču sortiments, bet salīdzinoši zemās cenas, vēsta biznesa ziņu portāls BBN. Sevišķi iecienīta iepirkšanās vieta ir Biržu pilsēta, kas atrodas vien 22 kilometru attālumā no Skaistkalnes Zemgalē.

Tirgotāji norāda, ka latvieši Biržos iegādājas dažādas preces, sākot no piena produktiem un beidzot ar apģērbu. To apstiprinājuši arī Latvijas iebraukušie pircēji, kas sacījuši, ka Augšaitijas reģiona pilsētā lētāks ir viss.

Kā zināms, no 2014. gada 1.janvāra Latvija ir sekmīgi pievienojusies Eiropas Ekonomikas un monetārajai savienībai jeb eirozonai, un par Latvijas nacionālo valūtu ir kļuvis eiro.

BNN atgādina, ka laika periodā no 2014.gada 1.janvāra līdz 14.janvārim iedzīvotāji var norēķināties par pirkumiem gan latos, gan eiro. Veicot samaksu par pirkumu latos, komersantu pienākums ir atlikumu izdot eiro valūtā.

Tikmēr mazie tirgotāji Latvijas reģionos satraukušies, ka, iespējams, notikusi nepietiekoša eiro monētu «iepludināšana» apritē, kā rezultātā dažviet jaunās valūtas var aptrūkties.


Написать комментарий