Jaunās Forštadtes iedzīvotāji aktīvi apmeklē jaunās telpās esošo Piekrastes bibliotēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē pirms Ziemassvētkiem Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāle Piekrastes bibliotēka, kas atrodas Jaunajā Forštadtē, uzsāka darbu jaunajās telpās.

Piekrastes bibliotēka tagad atrodas Daugavpils 16.vidusskolas telpās. Pēc tās vadītājas Annas Oleiņikovas vārdiem, bibliotēku aktīvi apmeklē gan bērni, gan pieaugušie, dienā to apmeklē vidēji 80-85 cilvēki.

Ir pagājis tikai viens mēnesis kopš bibliotēka uzsāka darbu jaunajās telpās. Statistikas dati liecina, ka uz 28.janvāri ir pārreģistrējušies vairāk nekā 700 lietotāji, no tiem apmēram 300 – bērni un jaunieši līdz 18 gadiem. Lasītājiem izsniegtas vairāk kā 3 000 grāmatas.

Bez tam katram lietotājam ir iespēja iepazīties ar grāmatu jaunumiem, aktuālāko informāciju periodikas izdevumos, kā arī izmantot internetu.
Jaunās Piekrastes bibliotēkas telpas tika renovētas par pašvaldības līdzekļiem. Šim mērķim iepriekšējais Daugavpils pilsētas domes sasaukums bija iedalījis aptuveni 30 000 latu, turklāt telpas tika nodotas bezatlīdzības lietošanā.

Šie līdzekļi tika izmantoti remontdarbu veikšanai, telpu pārplānošanai, kā arī jaunu mēbeļu iegādei, kas tika izvietotas 240 m2 platībā. Šī bija pirmā LCB filiāle, kuras telpas tika ne tikai remontētas, bet pilnībā atjaunotas.


Написать комментарий