Daugavpils mērs: „Rīdzinieka kartes” nebūs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pastāstīja žurnālistiem, kā pagāja viņa nesenā tikšanās ar jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski, un kādas cerības ir pašvaldībai saistībā ar jauno ministrijas vadītāju.

Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka tikšanās laikā tika apspriests ministrijas darbs, tās attiecības ar pašvaldībām un pašvaldību problēmas. Mērs atzīmēja, ka jaunais ministrs ir izvirzījis mērķi strādāt ciešā kontaktā ar pašvaldību.

„Manuprāt, ministrs ir pieredzējis ierēdnis, viņš tā vienkārši neko nesaka, viņš visu izspriež, uzklausa visus redzes viedokļus. Bet divas lietas viņš pateica viennozīmīgi. Pirmā, mums pati galvenā, ka ministrija neatbalstīs nekādas politiskas iniciatīvas par Latgales programmas izslēgšanu no nākamā plānošanas perioda. Tā ir laba ziņa, bet tas nenozīmē, ka mēs varam gulēt uz lauriem. Mums būs jāstrādā virzienos, programmu jomās, šo programmu satura jomās.

Republikas pakļautības pilsētām ir vēlēšanās, lai naudu, kuru saņems pilsētas, varētu izmantot dažādām lietām: kultūras objektu, sporta un tūrisma attīstībai. Katrā pašvaldībā pastāv savas prioritātes, bet uz šodienu šī programma ir pietiekami šauri koncentrēta uz rūpniecības zonām un degradētām teritorijām. Tā ir par maz, pastāv vēlmes, domāju, ka to var vēl labot un koriģēt nākamā plānošanas perioda Eiropas programmas.
Otrais jautājums, kurš tieši neattiecas uz Daugavpili un Latgali: „Rīdzinieka kartes” nebūs, – atzīmēja J. Lāčplēsis.


Написать комментарий