Iespējams, Daugavpils novada pagastu pārvalžu mājas lapas tiks aktualizētas

foto: Pipl.com
foto: Pipl.com

Iedzīvotājiem, kuri regulāri apmeklē Daugavpils novada pagastu pārvalžu mājas lapas, zināms, ka tajās ievietotā informācija tiek aktualizēta. Tomēr preses konferences gaitā portāla Gorod.lv korespondents uzdeva jautājumu, vai šīs izmaiņas esot saistītas ar jaunu štata vienību – datortīklu administratoru.

Novada domes pārstāvji paskaidroja, ka pagastu pārvalžu mājas lapas tiek atjaunotas cita iemesla dēļ.

„Izglītības sistēmā ir VIIS programma, kurā ir apkopota informācija par visiem Latvijas skolēniem, tostarp Daugavpils novada skolēniem. Piemēram, ņemot vērā šīs sistēmas datus, tiek sadalīts finansējums. Sistēma ir saistīta ar lielu darbu apjomu, kuru jāpilda vienam cilvēkam. Šī sistēma ir pieejama arī vairākiem dienestiem, piemēram, Sociālajam dienestam, kuram tagad nav jāvāc liekas izziņas.

Līdz šim laikam ar sistēmas administrēšanu nodarbojās informātikas skolotāji vai kāds cits. Bet saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas rīkojumu tagad mums ir savs VIIS administrators.

Runājot par pagastu mājas lapām, jāsaka, katrā sapulcē atgādinām un pat pieprasām, lai šīs mājas lapas tiktu atjaunotas, lai tajās tiktu ievietota jauna informācija utt. Domāju, tuvākajā laikā pagastu mājas lapas tiks aktualizētas”, paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Savukārt izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova piebilda, ka sākotnēji, kad pagastu pārvalžu mājas lapas tika izveidotas, tām bija sarežģītas platformas, ar kurām strādāt nebija ērti.

„Mūsu mājas lapu izstrādātājs bija SIA „Latindoft”, šobrīd viņi maina platformu, sakarā ar ko pagasta pārvaldēm būs vienkāršāk ievietot jaunu informāciju, dzēst nevajadzīgas sadaļas utt.”, pastāstīja I.Natarova.

Atgādināsim, ka pašvaldība 2014.gadā plāno uzlabot Daugavpils novada domes mājas lapu, gada laikā šīs mājas lapas svarīgākā informācija tiks iztulkota krievu un angļu valodā .


Написать комментарий