Daugavpils policijas darbinieki seko līdzi situācijai bijušā spaisu veikala rajonā

foto: Piektais elements
foto: Piektais elements

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Daugavpils centrā tika slēgts veikals, kas tirgoja tā saucamas „legālās narkotikas”.

Pirms tam veikalu pārbaudīja Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Daugavpils iecirkņa darbinieki un jauniešu organizāciju pārstāvji.

Tomēr, neskatoties uz šī veikala slēgšanu, tā pastāvīgie klienti joprojām apgrozās šajā rajonā, uztraucot apkārt esošo dzīvojamo māju iedzīvotājus.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāvji paskaidroja, ka tiek veikts situācijas monitorings. Bijušā spaisu veikala rajonu patrulē policijas darbinieki, kā rezultātā tika aizturēti daži jauni „legālo narkotiku” pārdevēji.

„Pagājušā gada sākumā pilsētā darbojās divi šāda veida veikali, bet mūsu darbību rezultātā tie vairs nestrādā. Tiek veikts situācijas monitorings”, paziņoja Kriminālpolicijas birojā.

Jautājums, vai Daugavpilī atkal varētu tikt atvērts „jautrais veikals”, joprojām ir atklāts. LR likumdošana nosaka aizliegtās vielas un atbildību par to glabāšanu un izplatīšanu. Diemžēl likumdošana nav ideāla, un krimināllietas ierosināšana par šo vielu lietošanu ir gandrīz neiespējama. Turklāt aizliegto vielu saraksts visu laiku tiek papildināts.

Tiesa, likumā tika pieņemti grozījumi, saskaņā ar kuriem Slimību profilakses un kontroles centrs gada laikā var aizliegt kādu vielu lietošanu, ja tiek saņemta informācija par to negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību. Šajā laikā minētā viela tiek izpētīta un, ja tā tiek atzīta par kaitīgu, to iekļauj aizliegto vielu sarakstā. Taču legālo narkotiku ražošanas industrija ātri attīstās, apsteidzot parastu farmācijas jomu.

Spaisa sastāvā ir vairāki komponenti, tikai daļa no tiem nav kaitīga, bet vairākums tiek uzskatīts par narkotiska rakstura vielām.

Neskatoties uz to, ka daļa cilvēku ir pārliecināta, ka spaisi ir nekaitīgi, mediķi pierādījuši, ka to lietošana var novest pie nopietnām psihiskām slimībām.


Написать комментарий