Viesiem no Kazaņas Daugavpils pilsētas domē pastāstīja par mūsu kopīgo pagātni un nākotnes iespējām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Triju dienu laikā Daugavpilī viesojas delegācija no Tatarstānas.

Delegācijas sastāvā ir jauniešu organizācijas vadītājs Timurs Kamaletdinovs un sporta un patriotiskās audzināšanas republikāniskā centra „Patriots” speciāliste Dināra Šaripova.

Piektdien, 7.februārī, viesi tika uzņemti Daugavpils pilsētas domē, bet pirms tam viņi iepazinās ar Jaunatnes departamenta darbu, apmeklēja Cietoksni un Marka Rotko mākslas muzeju, piedalījās pasākumā Krievu namā un tikās ar KF Ģenerālkonsulu Daugavpilī Oļegu Ribakovu.

Tikšanās sākumā vicemērs Dmitrijs Rodionovs paskaidroja, ka Tatarstānas delegācija mūsu pilsētu apmeklē pēc Daugavpils pilsētas domes un KF Ģenerālkonsulāta uzaicinājuma. „Pieredzes apmaiņa vienmēr ir noderīga. Tas ir pirmais solis pretī sadarbībai ar Tatarstānu, kuras pārstāvji mūsu pilsētu apmeklē pirmo reizi”, atzīmēja vicemērs.

KF Ģenerālkonsulāta pārstāvis Oļegs Ribakovs atzīmēja, ka vizīte tika labi sagatavota un izteica pieņēmumu, ka tās gaitā Daugavpils popularizēs sevi kā maijā paredzētā Starptautiskā biznesa foruma rīkotāja, piesaistot daudzus investorus, jo ar Tatarstānu mums esot kopīgā pagātne.
Pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka Daugavpils un Kazaņa varētu apmainīties pieredzē sporta jomā, motosports, piemēram, spīdvejs, esot Daugavpils un Kazaņas iedzīvotāju iemīļotākais sporta veids.

Viesiem tika piedāvāta tradicionālā prezentācija par Daugavpili, kuras gaitā tika atzīmēts, ka tatāru dzejnieks Musa Džalils bijis Dinaburgas cietokšņa gūsteknis.

Savukārt viesi pastāstīja, ka Tatarstānā daudz uzmanības tiek veltīts jaunatnes politikai. Tiek atbalstītas jauniešu aktivitātes gan sportā, gan uzņēmējdarbībā. Tāpat viesi pastāstīja par brīvprātīgo kustību, pagājušajā gadā notikušo Universiādi un interesantākajiem jauniešu projektiem. Tatarstānā darbojas Jaunatnes ministrija, bet Kazaņā – Jaunatnes politikas komiteja.

Jāatzīmē, viesiem ļoti patika Jaunatnes departamenta rīkotie pasākumi, it īpaši ielu kultūras festivāls URBANSTYLE.

Vizītes programmā šodien ir arī iepazīšanās ar Daugavpils sporta objektiem un tikšanās tatāru nacionālajā biedrībā „Vatan”.



Написать комментарий