Beļģijas parlaments pieņēma likumu, kurš atļauj bērnu eitanāziju

foto: hronika.info
foto: hronika.info

Beļģija kļuva par pirmo pasaules valsti, kurā likumdošanas līmenī atļāva bērnu eitanāziju.

Beļģijas parlamenta Apakšpalātas deputāti atbalstīja pietiekami strīdīgu likumu, kurš ļauj veikt eitanāziju nāvējoši slimiem bērniem, ziņo BBC Krievu dienests.

Par skandalozo likumu nobalsoja 86 Pārstāvju palātas deputāti, pret tā pieņemšanu bija 44 deputāti, bet 12 atturējās.

Jaunais likumprojekts paredz, ka gadījumā, ja bērnam ir neārstējama slimība, turklāt viņš cieš no stiprām sāpēm, bet mediķiem nav iespēju viņus izārstēt, tad šādam bērnam var veikt eitanāzijas procedūru, – ziņo eurosmi.ru.

Lai mediķi iegūtu eitanāzijas tiesības, jāievēro vairākus nosacījumus, kurus nosaka dokuments. Pirmkārt, pacientam apzināti jāsaprot, kas ir eitanāzija. Otrkārt, procedūras pieprasījums dokumentāli jāapstiprina vecākiem un ārstējošajam ārstam. Treškārt, slimībai jābūt atzītai par nāvējošu un tādu, kura nav ārstējama. Un pēdējais: bērnam jācieš sāpes, kuras ārsti nevar atvieglot ne ar kādiem līdzekļiem un procedūrām.

Atgādināsim, ka agrāk šo dokumentu atbalstīja arī deputātu Augšpalāta. Tagad pēc likuma pieņemšanas Senātā un Pārstāvju palātā tas jāparaksta karalim, bet 10 dienas pēc publikācijas oficiālā Beļģijas izdevumā, tas iegūs juridisku spēku.

Analoģisks eitanāzijas atļaušanas likums vecumā pēc 18 gadiem Beļģijā tika pieņemts 2002. gadā.


Написать комментарий