Straujuma pieņem Lietuvas premjera uzaicinājumu rīkot abu valdību kopējo sēdi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Viesojoties Lietuvā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) piektdien pieņēmusi Lietuvas premjera Aļģirda Butkeviča uzaicinājumu sarīkot abu valstu valdību kopējo sēdi, ziņo LETA.

Lietuvas valdības vadītājs žurnālistiem pēc tikšanās ar Straujumu pavēstīja, ka ir piedāvājis noorganizēt abu valstu valdību kopēju tikšanās reizi, kurā varētu izskatīt abām valstīm aktuālus jautājumus. Viņaprāt, šāda tikšanās varētu notikt kaut kur uz Latvijas un Lietuvas robežas.

Arī Straujuma atzina, ka šādu ideju atbalsta un pauda prieku par Lietuvas kolēģa piedāvājumu. Viņa pavēstīja, ka abu valstu pārstāvji nodarbosies ar sēdes organizēšanu. "Sēde varētu notikt divās daļās - viena Lietuvā, otra - Latvijā," pauda Straujuma.

Tikšanās laikā abu valstu premjeri pārrunājuši vairākus abām valstīm kopīgus jautājumus, tostarp par Baltijas ceļa 25.gadadienas pasākumu rīkošanu šā gada vasarā, abu valstu dalību "Rail Baltica" projektā un kopīgos enerģētikas jautājumus.

Butkevičs Straujumu informējis par Lietuvas pieredzi Eiropas Savienības prezidentūrā, savukārt Straujuma stāstījusi par Latvijas pāreju uz eiro, norādot, ka tā ir notikusi veiksmīgi un audzis arī iedzīvotāju atbalsts eiro ieviešanai.

Straujuma atzina, ka Latvijai būs daudz jāmācās no Lietuvas veiksmīgās prezidentūras organizēšanā.

Straujuma piektdien ir devusies oficiālā vizītē uz Lietuvu, kur tiekas ar šīs valsts augstākajām amatpersonām.

 


Написать комментарий