Uldis Pastars: Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos biju akreditēts kā viesis

foto: Uldis Pastars
foto: Uldis Pastars

Neskatoties uz to, ka XXII Ziemas olimpiskās spēles Sočos noslēgsies tikai šīs nedēļas nogalē, daudzi Latvijas olimpiskās delegācijas locekļi jau atgriezušies mājās.

Mājas atgriezies arī Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars. Kā ziņots, viņš bija devies uz Sočiem Latvijas Olimpiskās komitejas organizētās delegācijas sastāvā.

Uldis Pastars piekrita sniegt komentāru par savu braucienu uz skaistu kūrortpilsētu, kurā norisinās Ziemas olimpiskās spēles. „Sočos biju akreditēts kā viesis. Šajā statusā bija vairāki delegācijas locekļi, tostarp VAS „Latvijas dzelzceļš” viceprezidents.

Ļoti patika vērienīga Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, kurā, neskatoties uz dažādiem viedokļiem, nebija iekļauta kāda ideoloģija. Pārsteidza cilvēku atklātība un labestība, tas, ka daudzu brīvprātīgo darbs bija organizēts ļoti kvalitatīvi.

Uzslavu ir pelnījuši olimpiskie stadioni, kamaniņu trases, sporta bāzes, ceļi. Kādreiz biju Adlerā, bet šo pilsētu gandrīz nepazinu – tik ļoti tā ir pārvērtusies. Krievi arī turpmāk plāno izmantot Sočus kā ziemas kūrortpilsētu un savu sportistu treniņu bāzi”, pastāstīja U.Pastars.

Pēc Olimpiskā centra vadītāja vārdiem, esot daudz jāstrādā, lai arī daugavpilieši varētu piedalīties augsta līmeņa sacensībās. „No ziemas sporta veidiem pie mums var nodarboties tikai ar biatlonu – tas ir iespējams uz Bērnu un jauniešu sporta skolas bāzes. Taču nez kāpēc Olimpiskā centra 12 pastāvēšanas gados sporta skolas pārstāvji nav izmantojuši centra infrastruktūru. Šo jautājumu biju aktualizējis pilsētas domē.

Piemēram, patlaban Daugavpilī dzīvo lieliskais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, bet mūsu pilsētā nav viņa līmeņa treneru, tādēļ viņš ir spiests trenēties Sanktpēterburgā vai Parīzē. Bez šaubām, šis talantīgais sportists finansiāli jāatbalsta, ja mēs vēlamies, lai Daugavpils un Latvijas vārds būtu zināms visā pasaulē”, uzskata U.Pastars.



Написать комментарий