Daugavpilī sievietēm 8.martā tiks dāvināts koncerts vintage stilā

Kā zināms, mūsu valstī 8.martā oficiāli svin Starptautisko sieviešu dienu.

Šogad 8.marts iekrīt sestdien. Parasti šajā dienā sievietēm dāvina ziedus, dāvanas un atzīstas mīlestībā.

Savukārt šogad 8.martā sievietes saņems arī muzikālo dāvanu – Daugavpils Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks muzikālās apvienības „Neaizmirstulītes & Vintage Brass orchestra” bezmaksas koncerts “Veltījums sievietēm”.

Muzikālajā apvienībā darbojas četras koķetas vokālistes un seši švītīgi puiši – pūšamo instrumentu izpildītāji. Tie ir jaunieši, kuri klausītājus gan vizuāli, gan muzikāli pārsteidz ar vintage stila noslēpumu un eleganci. Kolektīva repertuāra ir 60., 70., 80.gadu spilgtākā latviešu un ārzemju estrādes mūzika, tostarp R. Paula, ABBA un citu dziesmas.

Svētku koncerta nosaukums ir „Veltījums sievietēm” un mūziķi cer, ka iepriecinās klausītājus ar pagājušo gadu populārajām dziesmām. Bezmaksas koncerts sāksies plkst.17:00.

Jāatzīmē, ka mūsdienu izpratnē vintage stilu saista ar pagātnē labi zināmām lietām. Sākotnēji šo terminu izmantoja vīndari, kuri ar to apzīmēja augstas klases vīnu, kas ilgus gadus tika glabāts ideālos apstākļos. Šo vārdu lieto, runājot par kaut ko ekskluzīvu, neparastu un neatkārtojamu.

Mūsdienās šo stilu saista ar raritāti dažādās dzīves jomās.


Написать комментарий