Lielbritānija ierobežo pabalstu pieejamību ES migrantiem

foto: irelandru.com
foto: irelandru.com

Lielbritānija ar mērķi regulēt migrāciju no 1. marta padara stingrākus sociālo pabalstu saņemšanas noteikumus ES migrantiem, ziņo informācijas aģentūras.

No šā laika imigrantiem nāksies pierādīt, ka pirmos trīs savas atrašanās Lielbritānijā mēnešus viņi katru nedēļu nopelnīja ne mazāk par 150 mārciņām. Tikai pēc tam viņiem ir tiesības pieprasīt sociālo palīdzību.

Jaunās normas mērķis ir pasliktināt migrantu dzīves apstākļus, kuri iebrauc Lielbritānijā no citām ES valstīm, pirmkārt no Austrumeiropas.
Lielbritānijas valdība ir izvirzījusi jautājumu par pabalstu piešķiršanas lietderību tiem, kuriem ir vājas angļu valodas zināšanas, jo šādu cilvēku izredzes atrast darbu praktiski ir vienādas ar nulli.

Premjerministrs Deivids Kemerons jau vairākkārt runāja, radikāli jāpadara stingrākus pabalstu saņemšanas noteikumus. Diedelēšana vai nakšņošana zem atklātas debess pēc premjera domām var kļūt par izsūtīšanas no valsts pamatu. Tāpat Kemerons piedāvāja ieviest migrācijas ierobežojumus no valstīm ar zemu IKP līmeni, – ziņo belta.by.

Kemerona iniciatīva ir saistīta ar Lielbritānijas valdības bažām par migrācijas līmeni no Austrumeiropas un potenciālajām ES dalībvalstīm. Runa ir tieši par Bulgāriju un Rumāniju. 2014. gada beigās šo valstu pilsoņi varēs brīvi iebraukt Lielbritānijā.

Iepriekš, 9. februārī Šveices pilsoņi referendumā nobalsoja par migrantu iebraukšanas valstī ierobežošanu. Eiropas Komisija kritizēja referenduma rezultātus un iesaldēja dotāciju virkni Šveices universitātēm.   


Написать комментарий