Daugavpils novada Kultūras pārvalde ierosināja papildināt noteikumus par māksliniecisko kolektīvu darbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne ierosināja papildināt noteikumus par novada māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu darbību.

I.Mukāne paskaidroja portālam Gorod.lv, ka papildinājumu mērķis esot Daugavpils novada māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu darbības kvalitātes uzlabošana, un šo ierosinājumu pārvalde jau sen gribējusi iesniegt Daugavpils novada pašvaldības deputātu izskatīšanai.
Pēc Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, galvenie grozījumi noteikumos par novada māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu darbību esot saistīti ar to darbības izvērtēšanu, par kuru būs jāatskaitās reizi divos gados.

Jāatzīmē, ka par darba kvalitāti liecinās gan dalība skatēs, festivālos, konkursos, koncertos un citos pasākumos, gan tradīciju, folkloras, koru un teātra darbības saglabāšana un attīstība. Viens no svarīgākajiem radītājiem būs piedalīšanas Vispārējos Dziesmu un Deju svētkos.

„Agrāk tika uzskatīts, ka māksliniecisko kolektīvu vadītāji strādā tikai tā saucamo kontaktstundu laikā, t.i., kad vadītājs tiekas ar kolektīvu un piedalās mēģinājumā. Taču mēs, tāpat kā Nacionālais kultūras centrs, vēlamies pierādīt, ka mākslinieciskā kolektīva vadītāja darbs ir daudz plašāks jēdziens. Mākslinieciskā kolektīva vadītājs mēģinājumiem velta 40% ko kopējā darba, bet jāņem vērā, ka viņš gatavojas šiem mēģinājumiem, meklē atbilstošu materiālu, strādā svētkos, skatēs, raksta preses relīzes, apmeklē seminārus un citus izglītojošos pasākumus”, atzīmēja I.Mukāne.

Ņemot vērā augstākminēto, Daugavpils novada Kultūras pārvalde piedāvā katram mākslinieciskam kolektīvam un interešu grupai noteikt konkrētu kategoriju, no kuras būs atkarīgs to vadītāju atalgojums.

Jāatzīmē, ka gala lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts šo ceturtdien, 27.februārī, Daugavpils pilsētas domes deputātu sēdē.

 


Написать комментарий