Krievijas karavīri pastiprina Ukrainas vienību blokādi, rok ierakumus

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Bruņotie kaujinieki, kas plaši tiek uzskatīti par Krievijas karavīriem, pastiprina Ukrainas armijas daļu blokādi un rok ierakumus, atsaucoties uz "Radio Svoboda" korespondentu, ceturtdien ziņo aģentūra UNIAN.

Naktī uz ceturtdienu blokāde uz laiku kļuva vājāka, pie bāzēm palika tikai prokrieviskie aktīvisti - tā sauktās "Krimas pašaizsardzības grupas". Tomēr vēlāk labi bruņotie kaujinieki formās bez zīmotnēm atgriezušies un sākuši gatavoties pamatīgākai blokādei, tai skaitā rokot ierakumus, ziņo UNIAN.

Aktīvisti trešdien ziņoja, ka krievu karavīri pamet pozīcijas pie Ukrainas kara bāzēm, vietā atstājot bruņotus prokrieviskos aktīvistus. Izskanēja spekulācijas, ka tas varētu nozīmēt Krievijas vēlmi neļaut Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājiem fiksēt krievu karavīru klātesamību pie objektiem Krimā.

Cilvēki ar saucieniem "Krievija!" trešdien mēģināja bloķēt EDSO novērotājus viesnīcā Simferopolē, ziņoja "Ukrainskaja Pravda". Draudus Krimā saņēma ANO pārstāvis Roberts Serijs, kurš pēc incidenta nolēmis pamest Krimu, ziņoja raidsabiedrība BBC.

Tāpat līdz ar Krievijas karavīriem Ukrainas spēku bāzi Sevastopolē ielenkušie prokrieviskie aktīvisti agresīvi bloķēja Latvijas vēstnieces Argitas Daudzes un Lietuvas vēstnieka Petra Vaitekuna iekļūšanu ukraiņu bāzē, ziņo LTV raidījums "Rīta Panotāma".

Par to, ka iekļūšana bāzēs Krimā sagādā grūtības, pārliecinājās arī dokumentālo filmu veidotāji "Vice", kuriem izdevās bāzē nokļūt, pārlienot pāri sētai.


 


Написать комментарий