Ķīnā samazinās lielo uzņēmumu akciju vērtība

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ķīnā CSI 300 akciju indekss samazinājies līdz zemākajam punktam pēdējos piecos gados. Līdz ar eksporta apjoma kritumu, samazinājusies arī juaņa vērtība, pastiprinot bažas par lēnāku izaugsmes tempu pasaules otrajā lielākajā ekonomikā.

Akciju indekss, kurā ietvertas Ķīnas lielāko uzņēmumu akcijas, nokrities līdz 2 097,79 punktiem, sasniedzot zemāko līmeni kopš 2009.gada februāra. Juaņa vērtība pret ASV dolāru samazinājusies par 0,5 %, kas ir straujākais vērtības kritums kopš 2008.gada decembra, vērtē Bloomberg.

Eksporta apjoms februārī samazinājies pat par 18,1%, kaut arī ekonomisti bija prognozējuši 7,5% pieaugumu. Tomēr straujais kritums arī varētu būt saistīts ar Mēness kalendāra Jaungada brīvdienām, un jau martā Ķīnas eksporta tendence varētu uzlaboties.

Investori pieļauj, ka izmaiņas Ķīnas tautsaimniecības politikā varētu atnest šī mēneša Nacionālais Tautas kongress. Uzmanīgi tiek vērota arī jaunu akciju kotēšana biržās un, plašākā skatījumā, sekas ekonomikā, ko rada Krievijas ģeopolitiskā ekspansija Ukrainā.


Написать комментарий