NA: Cilinskis de facto jau ir atlaists

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK sliecas turpināt darbu valdībā arī gadījumā, ja no amata tiks atlaists vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), ziņo LETA.

"Uzskatām, ka "de facto" Einārs Cilinskis jau ir atlaists, jo visiem ir skaidrs, ko viņš darīs 16.martā, un īstenībā tas nekad nav bijis noslēpums," skaidroja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis gan uzsvēra, ka attiecībā uz 16.martu un jebkuru citu notikumu nacionālā apvienība darīs to, ko solījusi vēlētājiem. Arī turpmāk VL-TB/LNNK darīs to pašu, tāpēc nacionālā apvienība sliecas turpināt darbu valdībā un situāciju ar Cilinski atstāj "pilsoņu izvērtēšanai".

Taujāts, kurš varētu ieņemt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, Dzintars atbildēja, ka šis jautājums ir pāragrs, jo Cilinskis turpina darbu. "Kad nonāksim šādā situācijā, partijas valde lems par tālākiem soļiem," pauda Dzintars.

Tikmēr neoficiālā informācija liecina, ka ticamākais kandidāts ministra amatam varētu būt pašreizējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Kopumā, vērtējot situāciju, nacionālās apvienības līderis to nodēvēja par kļūdu, jo pašlaik Krievijas ārējais tēls ir tik vājš, cik tas sen nav bijis, un Latvijai vajadzētu šo situāciju izmantot, lai skaidrotu mūsu vēsturi, nevis lai sagādātu jaunu lielā mērā simbolisku piekāpšanos, kas atstās sekas arī iekšpolitiski. Dzintars uzskata, ka šādi mēs pārrakstām vēsturi "atbilstoši Kremļa propagandai".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) oficiāli brīdinājusi koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK), ja viņš paziņos par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa.

Straujuma vēstulē koalīcijas partneriem uzsver, ka ar mērķi nodrošināt, lai Latvija netiktu pakļauta nevajadzīgām provokācijām, un izpildot koalīcijas līgumā noteikto, viņa informē koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata ministru, kas būs paziņojis par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa.

"Tādējādi gadījumā, ja Cilinskis 14.martā rīkotajā preses konferencē vai man personīgi paziņos par piedalīšanos augstāk nosauktajos pasākumos, es izdošu rakstveida rīkojumu par ministra atbrīvošanu no amata, par kuru nekavējoties paziņošu attiecīgajam ministram," norāda Straujuma.
 


Написать комментарий