Neskatoties uz atgriezušos ziemu, sinoptiķi Daugavpilī sola pavasarīgi siltu laiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ziemīgi laikapstākļi, kurus ietekmēja Latvijas teritoriju skārušais ciklons, sarūgtināja daugavpiliešus, kuri gaida pavasari. Taču, neskatoties uz daudz aukstāka laika iestāšanos un stipru snigšanu, sinoptiķu prognozes ir visai iepriecinošas.

Jau piektdien, 21.martā, gaiss mūsu pilsētā iesils līdz +13 grādiem pēc Celsija, sniegu pakāpeniski nomainīs lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Ciklona ietekme mazināsies, un Latvijā atgriezīsies pavasarīgi silts, bet apmācies laiks.

Otrdien, 18.martā, gaisa temperatūra būs ap +5 grādiem dienā un -1 grādu naktī. Darba nedēļas laikā gaidāms sniegs un tās izskaņā sniega sega Daugavpilī un apkārtnē var sastādīt 6-10 cm.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, gaidāmajās brīvdienas būs lietainas un nosacīti siltas, tādēļ sniegs nokusīs.

Tikmēr sinoptiķi brīdina par gaidāmo sniegputeni un vēja pastiprināšanos, it īpaši tas attiecas uz valsts rietumu un centrālajiem rajoniem. Daugavpilī brāzmains vējš netiek prognozēts, gaisa temperatūra būs +3...+5 grādi dienā un -3...0 grādi naktī. Brīžiem nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.


Написать комментарий