Rinkēvičs: Sankcijām pakļauto amatpersonu saraksts var tapt papildināts

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Nav izslēgts, ka līdz nedēļas beigām tiks papildināts to Krievijas un Krimas amatpersonu saraksts, pret kurām Eiropas Savienība (ES) piemēros sankcijas, aģentūrai LETA norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

ES dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien vienojušies par sankcijām, kuras tiks vērstas pret 21 Krievijas un Krimas amatpersonu, kas tiek vainotas Ukrainas krīzē.

Rinkēvičs pastāstīja, ka pirmdienas sanāksmē nevienai valstij nebija atšķirīgs viedoklis, ka svētdien notikušais Krimas referendums nav atzīstams par leģitīmu un ir nosodāms.

Tāpat vienprātīgi esot pieņemts lēmums par sankciju piemērošanu. Patlaban sarakstā iekļautās personas galvenokārt ir Krievijas parlamenta locekļi un Krimas amatpersonas. Šīm personām tiks noteikti ceļošanas ierobežojumi un viņu naudas konti tiks iesaldēti.

"Sanāksmē arī pārrunāti iespējamie scenāriji situācijas eskalācijas gadījumā, īpaši Ukrainas austrumos, kā arī spriests par to, kāds būtu šo notikumu iespaids uz Moldovu un Gruziju," pauda ministrs.

Viņš arī norādīja, ka pirmdien runa nebija par citu konkrētu sankciju ieviešanu, sakot, ka pie šāda soļa ķersies, ja situācija neuzlabosies.

"Pašlaik bažas rada notikumu attīstība Ukrainas austrumu daļā un tas, vai Krievija ir gatava diplomātiskajam raundam," norādīja Rinkēvičs.

Kā pozitīvu Rinkēvičs vērtē lēmumu par Asociācijas līguma politiskās sadaļas parakstīšanu ar Ukrainu un vienošanos par palīdzības paketi.

Lēmums par sankcijām pieņemts pēc svētdien Krimā notikušā referenduma, kurā saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem 97% vēlētāju atbalstīja atdalīšanos no Ukrainas un pievienošanos Krievijai.

Tiek uzskatīts, ka personas, pret kurām noteiktas sankcijas, bijušas cieši iesaistītas referenduma rīkošanā.


Написать комментарий