Mediķi noliedz Paradīzes pastāvēšanu

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Pēc ilgiem pētījumiem, kurus veica britu zinātnieki, kļuva zināms, ka Paradīze nepastāv. Toties ainu rašanās procesam, kuru cilvēki var redzēt pirms nāves, ir zinātnisks izskaidrojums.

Salīdzinot pacientu liecības, kuri ir pārdzīvojuši klīnisko nāvi, mediķi konstatēja vairākas pamatlīdzības. Daudzi cilvēki bija pārdzīvojuši līdzīgu pieredzi, kurā bija gaisma tuneļa galā, tikšanās ar Dievu, mistiskas balsis un nepazīstamas būtnes. Pētot, kā šie tēli var būt saistīti ar smadzeņu funkciju, mediķi izdarīja secinājumus.

Izrādās, ka redzējumi notiek pakāpeniskas smadzeņu šūnu atmiršanas dēļ. Tā, vispirms sāk zust redzes funkcija, radot tuneļa efektu. Spilgtā gaisma tuneļa galā izskaidrojama ar perifēriskās redzes traucējumiem, kurus rada skābekļa trūkums. Turklāt, mēģinot sevi pasargāt, cilvēka smadzenes izstrādā ķīmiskas aizsargvielas, kuras izsauc spēcīgas halucinācijas. Gari, balsis un cilvēki pēc mirstoša cilvēka priekšstata parādās dofamīna līmeņa samazināšanās dēļ, – vēsta ruconnect.co.uk.

Šī teorija nostiprinājās, kad zinātnieki pievērsa uzmanību cilvēku narkotiskajai pieredzei, kuri lieto preparātu ketamīnu. Kā noskaidrojās, viņi pārdzīvo ļoti līdzīgas sajūtas, kuras ir aprakstītas kā pirmsnāves sajūtas. Cilvēkiem, kuri lieto narkotiku, arī ir redzes un dzirdes efekti, viņi iziet no ķermeņa un satiek Dievu.

Tas apstiprina domu, ka šie specefekti ir tikai galvas smadzeņu darbības īpatnības, kuras atrodas neparastos stāvokļos. Bet misticisma un reliģiozitātes piedēvēšana šādiem redzējumiem ir cilvēka, kurš ir pārdzīvojis šādu pieredzi, personīgā uztvere.

 


Написать комментарий