Daugavpils pilsētas dome pagaidām nav izlēmusi, kā sadalīs jauniem uzņēmējiem domātos 50 tūkst. eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.martā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par komercbankas ziedojuma 10 tūkst. eiro pieņemšanu. Minētie līdzekļi domāti Jaunatnes departamenta un Attīstības departamenta izstrādātās grantu programmas „Impulss” realizēšanai.

Kā ziņots, ideja atbalstīt jaunus pilsētas uzņēmējus pirmo reizi izskanēja pirms trim gadiem, pirmā foruma ietvaros, kas bija veltīts jauniešu nodarbinātības problēmām. To apspriešanas gaitā kļuva skaidrs, ka ikvienas uzņēmējdarbības idejas īstenošanai nepieciešams starta kapitāls, kura jauniešiem parasti nav un nevar būt. Un tika runāts, ka pašvaldība uz konkursa pamata varētu sniegt viņiem atbalstu.

Sēdes gaitā tika pieņemts lēmums par programmas realizēšanu, kopējais grantu programmas fonds sastādīs 50 tūkst. eiro, no kuriem 40 tūkst. būs pašvaldības līdzfinansējums. Sakarā ar to, ka pirms nedēļas apspriežot šo jautājumu, Domes deputāti ierosināja koriģēt dažus finansējuma piešķiršanas noteikumus, līgumā par ziedojuma pieņemšanu tika iekļauta iespēja atteikt jaunam uzņēmējam finansējumā, ja vismaz divi komisijas locekļi būs pret finansējuma piešķiršanu. Pirms tam bija paredzēts, ka šādas tiesības ir tikai bankas pārstāvjiem.

Kādā veidā tiks atlasīti pretendenti uz finansējuma saņemšanu, deputātiem nepastāstīja. Iepriekš tika stāstīts, ka viss tiks atspoguļots konkursa nolikumā, tomēr šis dokuments deputātu apstiprināšanai pagaidām nebija nodots. Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja, ka nolikums par programmas realizēšanu tiks apstiprināts vēlāk, un programmu sāks īstenot ne agrāk, kā pēc mēneša.


Написать комментарий