Ar Daugavpils jauniešiem vēlas strādāt savādāk: „atraut” viņus no datoriem un pārliecināt pamest sliktas kompānijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28.martā Daugavpils pilsētas domē paredzētā darba grupas, kura izstrādā jaunatnes politikas koncepciju, tikšanās ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem notika bez valsts iestāžu pārstāvju klātbūtnes. Vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja, ka sakarā ar nezināmo ārkārtas notikumu ministriju pārstāvji ierasties nevarēja.

Pasākuma mērķis bija darba grupas izstrādātās koncepcijas prezentācija, tiesa, grupas locekļiem nācās paskaidrot galvenās tēzes klātesošajiem – vicemēram Jānim Dukšinskim, masu mediju pārstāvjiem, pašvaldības darbiniekiem. Jaunatnes departamenta, kas tikšanās laikā tika daudz kritizēts, pārstāvji uz pasākumu nebija aicināti.

Tikšanās sākās pusstundu agrāk, un tās gaitā klātesošajiem paziņoja, ka, strādājot ar jauniešiem, jāizvirza vairāki uzdevumi, piemēram, jāattīsta lokālais patriotisms, jāsekmē jauniešu uzticēšanās pašvaldībai. Daudz uzmanības tika pievērsts tam, ka jāaktivizē darbs ar jauniešiem, nav jāgaida, ka jaunieši paši nāks uz departamentu, bet jāiet pie viņiem, jaunieši „jāatrauj” no datoriem un jāpārliecina pamest sliktas kompānijas.

Tiesa, kā paskaidroja koncepcijas autori, visa iecerētā realizēšanai nepieciešamos ekonomiskos aprēķinus viņi neveica, koncepcijā esot iekļauti tikai priekšlikumi, kā situācija varētu tikt uzlabota. Tādējādi diez vai koncepcijas autoriem ir priekšstats par to, cik daudz naudas nepieciešams, piemēram, pilsētas vides pielāgošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām (minētā problēma koncepcijā tika īpaši aktualizēta). Toties darba grupas locekļiem labi zināms, ka cilvēkiem, kuri ir atbildīgi par darbu ar jauniešiem, noteikti jāiesaistās minēto jautājumu risināšanā, tostarp jāaktivizē sadarbība ar biznesa inkubatoru un citām iestādēm.

Koncepcijā tika minēts, ka nepieciešams uzlabot departamenta darbību, lai virzītu visas iespējas, kuras jauniešiem piedāvā pašvaldības, valsts un citas iestādes. Šajā gadījumā rodas jautājums, kā darbojas minētās iestādes un kāpēc pašvaldībā strādā vicemērs, kurš ir minēto jautājumu kurators.

Sakarā ar koncepcijā aprakstīto darba ar jauniešiem modeli klātesošajiem bija radušies vairāki jautājumi: cilvēki, kuri ilgus gadus strādā ar jauniešiem, bija neizpratnē par modeļa struktūru un hierarhiju.

Interesanti, ka pētījums, kurš izmaksātu 1 000 latus un tika uzskatīts par vitāli svarīgu koncepcijas izstrādei, tā arī netiks veikts. Kā mūsu portāls jau ziņoja, kvalitatīvs pētījums izmaksātu daudz vairāk, tādēļ darba grupa izmantoja citus datus.

Apspriešana ilga divas stundas, tomēr žurnālisti nevarēja uzdot visus jautājumus, jo, kā tas bieži gadās, darba grupas locekļi komentārus sniedza tikai tiem, kuri par viņiem raksta labi. Savukārt J.Dukšinskis apsolīja, ka koncepcija tiks piedāvāta sabiedriskai apspriešanai un jaunieši varēs izteikt savu viedokli.
 



Написать комментарий