Krievijas prezidenta preses sekretārs: Kādreiz Putins atbrauks uz Latviju

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītāja vietnieks, kā arī prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sniedza ekskluzīvu interviju Baltkom radiostacijai. Viņš nokomentēja situāciju Ukrainā, kā arī Krievijas prezidenta iespējamo vizīti Latvijā.

Baltkom: Ļoti daudzi eksperti, komentējot situāciju Ukrainā, runā par to, ka starp Krieviju un Rietumiem sākās jauns "aukstais karš". Cik patiesi ir šie vērtējumi?

Peskovs: Tas fakts, ka spriedze pastāv, ir nenoliedzams un acīmredzams. Spriedze saistīta ar dziļām domstarpībām starp Krieviju un vairākām valstīm, kuri neizrāda sapratni saistībā ar situāciju Ukrainā, kā arī ar tām valstīm, kuriem nav tieksmes ieklausīties Maskavas argumentācijai.

Baltkom: Latvija iekļava melnajā sarakstā daudzus Krievijas politiķus un sabiedriskos darbiniekus. Vai ir iespējama līdzīga atbilde attiecībā pret Latviju no Krievijas puses?

Peskovs: Jebkurā gadījumā mēs esam labu attiecību piekritēji. Tas attiecas arī uz tirdzniecības un ekonomiskiem sakariem ar visiem partneriem Eiropā, Amerikā un visur citur. Bet mēs neuzskatām, ka sankciju valoda ir priekš mums pieņemama, tāpēc, protams, uz jebkurām sankcijām, kuras tiks attiecinātas uz Krieviju, gan no fizisko, gan no juridisko personu puses, sekos adekvāta atbilde no Maskavas puses.

Baltkom: Vairums vadošo Ukrainas politiķu un pasaules mediju apgalvo, ka Krievija gatavo militāro iebrukumu uz Ukrainas dienvidaustrumiem. Kā Jūs varat to komentēt?

Peskovs: Ļoti vienkārši – tas tā nav.

Baltkom: Vai tiek izskatīta iespēja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam apmeklēt Latviju? Uzaicinājums tika nosūtīts dažus gadus atpakaļ.

Peskovs: Es nezinu, jo šādi vizītes laiki tiek saskaņoti diplomātiskajos kanālos, bet esmu pārliecināts, ka ar laiku tas tiks darīts.
 


Написать комментарий