Daugavpils novadā par gidiem vēlas kļūt ap 40 dzimto vietu patriotu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Daugavpils novada tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra „TAKA” plāno uzsākt ekskursiju vadītāju mācības savā gidu skolā. Interesentu pieteikumus pieņēma līdz 26.martam.

„TAKA” tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļeva pastāstīja portālam Gorod.lv, ka gidu skolas rīkotāji esot ļoti apmierināti ar Daugavpils novada un pilsētas iedzīvotāju aktivitāti, jo mēneša laikā tika saņemts ap 40 pieteikumu, tomēr šodien, 31.martā, apmeklēt pirmo gidu skolas nodarbību bija aicināti 26 interesenti. Vēl 13 cilvēki ir rezerves sarakstā.

Pēc tūrisma speciālistes vārdiem, sava novada patriotu vidū ir ļoti dažādi cilvēki – gan jaunieši, kuri vēlas gūt papildus ienākumus un iegūt jaunas zināšanas, gan seniori, kuri ir gatavi dalīties informācijā par savu dzimto vietu, kā pieaugušie cilvēki, kuriem ir pieredze tūrisma jomā.

M.Kiseļova atzīmēja, ka pirmās nodarbības gaitā tiks risināti organizatoriskie jautājumi – tiks parakstīts sadarbības līgums, Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Lolita Kozlovska pastāstīs par darbu tūrisma jomā.

Jāatzīmē, ka mācību kursā ir iekļautas gan teorētiskās nodarbības (Daugavpils novada vēsture, kultūras pieminekļi, arhitektūra, kultūra, leģendas, tūrisma attīstība, ekskursiju vadītāju pienākumi), gan praktiskās nodarbības (komunikācijas treniņi, oratora māksla, grupu veidošanas pamatprincipi, kā arī praktisks gida darbs, tas ir, mācību braucieni). Kursa noslēgumā katrs dalībnieks vadīs nelielu ekskursiju, prezentējot izstrādāto tūrisma maršrutu, tūrisma vietu vai objektu.

Turpmāk nodarbības notiks divas reizes nedēļa – pirmdienās un trešdienās no plkst.15:00 līdz 18:30, mācību kurss noslēgsies maijā.

 


Написать комментарий