Daugavpils dome pārliks savas saistības savest kārtībā zemes gabalu, nododot to nomā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils dome rīkos izsoli par divu pašvaldības zemes gabalu nomas tiesībām – Mendeļejeva ielā 5 un Gaismas ielā, turklāt, nododot nomā vienu no šiem zemes gabaliem, pašvaldība plāno ietaupīt uz teritorijas savešanas kārtībā rēķina.

Kā paskaidroja Būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa, zemes gabala  5 879 kvadrātmetru platībā Mendeļejeva ielā 5 izmantošanas mērķis ir rūpniecības objektu celtniecība. Nomas sākuma maksa – 606 eiro gadā, bet izsoles solis – 50 eiro.

Šobrīd zemes gabals netiek iznomāts, tomēr ir saņemts iesniegums no potenciālā pretendenta, tādēļ saskaņā ar likumu pašvaldība izsludinās nomas tiesību izsoli. Pagaidām nav zināms, kas iegūs nomas tiesības, tāpat pašvaldība nevar pateikt, kā zemes gabals tiks izmantots nākotnē.
Nomas līgumā tiks paredzēta prasība jaunajam nomniekam savest zemes gabalu kārtībā, jo šobrīd teritorija ir piekrauta ar atkritumiem, kuri ir palikuši pēc dzelzsbetona rūpnīcas darbības. Pēc mēra Jāņa Lāčplēša priekšlikuma līgumā tiks precizēts, ka zemes gabalu nomniekam būs jāsakārto divu gadu laikā. Kā atzina mērs, teritorija faktiski bija jāsakārto pašvaldībai, bet šajā gadījumā pašvaldībai būs iespēja ietaupīt uz šo darbu rēķina.

Interesants bija arī lēmums par otrā zemes gabala nomu Gaismas ielā ar platību 450 kvadrātmetru. Par šī zemes gabala izsoli lēmums ir pieņemts, pamatojoties uz blakus esošā veikala īpašnieku iesniegumu, kuram trūkst stāvvietu.

Apspriešanas gaitā deputāti nolēma, ka nomas līgumā jāparedz prasība, ka nomnieks nevarēs šo stāvvietu pārvērst par maksas stāvvietu. Dažu deputātu argumenti par to, ka šī prasība ir diezgan dīvaina, jo, ja nomnieks ierīkos stāvvietu, uzturēs un maksās nomu par zemes gabalu, kaut kādā veidā viņam šī nauda jāatgūst, domes vadību nepārliecināja. Prasību par to, ka stāvvietai jāpaliek bezmaksas, tika nolemts paredzēt, neskatoties uz to, ka visdrīzāk par vienīgo pretendentu uz nomas tiesībām paliks veikals. Tomēr, kā paziņoja vicemērs Pēteris Dzalbe, iespējams, ka arī DzKSU vēlēsies iznomāt šo zemes gabalu, ja pastāv iedzīvotāju lūgumi ierīkot šajā vietā stāvvietu. Sākuma zemes gabala nomas maksa izsolē sastādīs 110 eiro gadā, bet izsoles solis – 100 eiro.

Galīgais lēmums par izsoļu rīkošanu tiks pieņemts pēc nedēļas. 

 


Написать комментарий