P.Dzalbes pastāstīja, ko domā par Pašvaldības policijas likvidāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz ar jauna Daugavpils pilsētas domes sasaukuma ķeršanos pie darba, Pašvaldības policijas darbinieku štats arvien pieaug, no budžeta tiek iedalīti līdzekļi papildu patruļu izveidošanai, jaunu automašīnu iegādei.

Kā zināms, vicemērs Pēteris Dzalbe, būdams tikai deputāts, ziņoja, ka Pašvaldības policija ir jālikvidē. Tādēļ portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, vai vicemēra viedoklis ir mainījies, jo lēmumu par papildfinansējuma pieņemšanas gaitā P.Dzalbe nepiedalās sēde vai neprotestē pret lēmumu.

Pēc nelielas pauzes P.Dzalbe paziņoja sekojošo: „Pašvaldības policijas darbu var sadalīt divās daļās. Tā jāiesaista pilsētnieku drošības nodrošināšanā un cīņā ar „spaisiem”. Savukārt, runājot par Pašvaldības policijas darba kvalitāti un iztērētajiem līdzekļiem, uzskatu, ka darbs bija nekvalitatīvs. Protams, tās darbs jāuzlabo, lai varētu teikt, ka Pašvaldības policija nodarbojas ar situācijas uzlabošanu pilsētā, nevis darbojas tikai kā soda instruments, kurš tikai izraksta soda kvītis par parkošanās noteikumu neievērošanu”.

Atgādināsim, ka šo ceturtdien pilsētas domes sēdē tiks pieņemts gala lēmums par 38 777 eiro iedalīšanu Daugavpils pilsētas pašvaldības policijai cīņai ar „legālo” narkotiku tirdzniecību Daugavpilī. Mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka minēto līdzekļu pamatdaļa tiks izmantota jaunu darbinieku piesaistīšanai, lai kopā ar Valsts policiju novērstu apreibinošo augu maisījumu tirdzniecību.
 


Написать комментарий