Lēmums par līdzekļu iedali pašvaldības ceļu uzturēšanai tiks pieņemts tuvākajā laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 8.aprīlī, Daugavpils novada domē notikušās preses konferences gaitā domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka ir noslēgusies pagastu ceļu apskate, kas tiek veikta ik pavasari.

„Vakar (red. piezīme – 7.aprīlī) notika pēdējais brauciens un pagastu ceļa apskate, kuras gaitā konstatēts, ka Autoceļu fonda iedalītais finansējums – 868 530 eiro – ceļu uzturēšanai nav pietiekams.

Runājām par ceļu uzturēšanu, bet faktiski tie ir jāremontē un jābūvē, jo atsevišķi ceļu posmi dažos pagastos ir ļoti sliktā stāvoklī”, paziņoja V.Kezika.

Pēc novada domes izpilddirektores vārdiem, Ambeļu, Kalkūnes, Kalupes, Līksnas, Medumu, Naujenes, Skrudalienas pagastos atrodas ceļi, kuri ne tikai jāuztur, bet arī jāremontē.

„Īpaši pārsteidza ceļš uz vasarnīcu kooperatīvu „Celtnieks”, gar kuru ir ļoti daudz atkritumu. Tādēļ pagasta pārvaldei uzdots sazināties ar vasarnīcu īpašniekiem un aprunāties ar nepieciešamību sakārtot teritoriju”, atzīmēja izpilddirektore.

Vanda Kezika atzīmēja, ka tuvākajās dienās notiks Autoceļu fonda sapulce, kurā situācija tiks izanalizēta un tiks pieņemts lēmums par līdzekļu sadali.


Написать комментарий