J.Lāčplēsis: Ārzemju uzņēmēji arvien biežāk interesējas par augstas klases pansionātu pakalpojumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.aprīlī, izskatot Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra darbības pārskatu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka pēdējā laikā ārzemju uzņēmēji izrāda interesi par augstas klases pansionātu pakalpojumiem.

Šajā sakarā mērs jautāja, vai Centrs nedomā, ka pilsētā varētu tikt izveidotas šāda veida iestādes, kuru pakalpojumu maksa būtu lielāka.

Iestādes vadītājs Valentīns Plonis atzīmēja, ka diez vai Daugavpilī cilvēki varētu atļauties apmaksāt šāda veida pakalpojumus, jo pilsētas iedzīvotāju pensijas ir nelielas. Augstākas klases pansionāts darbojas Siguldā, tā klienti ir Latvijas iedzīvotāji, kuri ilgu laiku dzīvoja ārzemēs un var atļauties šādas iestādes pakalpojumus, paziņoja V.Plonis.

Savukārt deputāte Rita Strode atzīmēja, ka Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā atrodas arī cilvēki, kuru bērnu ir labi materiāli nodrošināti un spētu apmaksāt arī dārgākus pakalpojumus. Tāpat deputāte atzīmēja, ka pilsētā ir pensionāri, kuru pensija ir ap tūkstoti eiro, bet viņi nevēlas dzīvot pansionātā.

Deputāti vienojās, ka augstāka līmeņa pakalpojumu sniegšana pansionātā nebūtu lietderīga, un šie pakalpojumi jāsniedz citai iestādei.


Написать комментарий