Atpūtnieki Stropu estrādē izmanto solus ugunskuriem 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja Daugavpils Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane, burtiski pēdējā mēneša laikā Stropu estrādē ir salauzti daudzi soli, kuru dēļus atpūtnieki izmanto ugunskuriem.

Šogad Stropu estrādē nepieciešamais remontdarbu apjoms ātri būs zināms, speciālisti novērtē nepieciešamo darbu apjomu un to aptuvenās izmaksas. Visdrīzāk tie būs solu remontdarbi, estrādes fasādes krāsošana un teritorijas labiekārtošana.

„Stropu estrādes stāvoklis pēc ziemas perioda gadu no gada ir atšķirīgs. Kad ziemā ir daudz sniega, soli ir labākā stāvoklī. Nepatīkami, ka daži atpūtnieki tā uzvedas un dedzina ne tikai vecos dēļus, bet arī jaunos, turklāt solus izrauj ar pamatni. Runājot par sienām, uzreiz pēc to nokrāsošanas, tās uzreiz apzīmē. Te nav reāli nodrošināt pastāvīgu policijas kontroli. Apmēram pirms 7 gadiem bija noslēgta vienošanās ar apsardzes uzņēmumu, kura darbinieki ik pēc 2 stundām veica reidus, bet arī tad sienas paspēja pārklāt ar zīmējumiem.

Ja teritorija būtu iežogota, iespējams, tas nenotiktu. Uzstādīt video novērošanu, arī nav efektīvs pasākums, jo prakse rāda, ka kameras bieži rāda vandāļu muguras, bet, kad pēc 5–7 minūtēm atbrauc apsargi, neviena no kārtības pārkāpējiem jau nav.

Pērn estrādes sakārtošana izmaksāja 3 tūkst. latu. Šogad šī summa būs lielāka. Remontu sāksim ne agrāk kā jūnijā, jo līdz pasākumiem, kuri te notiks vasarā, atkal visu var salauzt un pārklāt ar zīmējumiem”, – paziņoja Regīna Osmane.  

 


Написать комментарий

Riktīgi cūkas jums tajā D-pilī dzīvo.

Tie paši bļa-bļa,kas tukšās pudeles,izsmēķus,Ziemassvētku eglītes un salauztās mēbeles izmet pa logu! Rīgas guļamrajonos jau sen vairs nav neviena sola!

Написать комментарий