Rotko centra direktors: Uzskatu, ka gada laikā mums izdevies mainīt daugavpiliešu attieksmi pret Rotko

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 24.aprīlī Marka Rotko mākslas centrs svinēja savu pirmo dzimšanas dienu.

Pēc Centra direktora Alekseja Burunova domām, gada laikā izdevies mainīt kritiski noskaņotu pilsētnieku attieksmi pret mākslas centru un Marku Rotko.

A.Burunovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka daugavpilieši visai aktīvi apmeklē Centru: „Mēs piedāvājam arvien jaunas izstādes, un daudzi pilsētnieki apmeklēja Centru ne reizi vien. Mums bieži vien zvana un jautā, kādas ekspozīcijas ir gaidāmas, kad tās tiks atklātas, jo ekspozīciju atklāšanas dienā dažu stundu laikā tās var apmeklēt bezmaksas”.

Saskaņā ar statistikas datiem, Rotko centru apmeklē 20% ārzemnieku un 80% Latvijas iedzīvotāju. Jāsaka, pirmās dzimšanas dienas priekšvakarā tika konstatēts, ka Centra pastāvēšanas laikā to apmeklēja 91 300 cilvēki.

Pēc mākslas centra direktora vārdiem, tā darbinieki neplāno apstāties pie sasniegtā, Centra apmeklētājus gaida vairāki pārsteigumi un neparasti pasākumi.

Plānots, ka pēc gada mākslas centrā būs pieejama liela un ļoti interesanta izstāde no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma.
Patlaban notiek pārrunas ar slavenu modes vēsturnieku Aleksandru Vasiļjevu, kurš mākslas centru varētu apmeklēt rudenī. A.Burunovs paskaidroja, ka līgums ir gandrīz parakstīts, jāvienojas par slavenā kolekcionāra un modes vēsturnieka vizītes laiku.

Šoreiz pilsētniekus pārsteigs ar apģērbu kolekciju no A.Vasiļjeva personīga krājuma. Ir iegādāti teju 100 manekeni, kuri atradīsies Rotko centra 2.stāvā, šobrīd tur ir apskatāma P.Martinsona izstāde.


Написать комментарий